Зоната за украински бежанци на Дунав мост е с нова организация

2
Премахнат е пунктът на БЧК, липсва Спешна помощ и екип на пожарната
Премахнат е пунктът на БЧК, липсва Спешна помощ и екип на пожарната Видео: Русе Медиа

От две седмици е въведена нова организация в зоната за украинските бежанци, която бе изградена на граничния пункт Дунав мост при Русе на трасе „вход“.

В продължение на няколко месеца в нея бяха поставени фургони и палатки и бе необходимо денонощно присъствие на институции като Спешна помощ, пожарна, БЧК. Целта бе да може да се поеме трафикът от влизащи в страната украинци, бягащи от войната.

От две седмици екипите на Спешна помощ и пожарната са в режим „на разположение“ – ако има необходимост, са в готовност да реагират и дойдат на място. БЧК също са в по-лек режим за оказване на подкрепа при нужда.

Причината е, че от влезлите в страната украинци при Дунав мост за последните 7 дни едва десетина души са се регистрирали за временна закрила, предава Русе Медиа.

Същевременно общата статистика показва, че България има приблизително 87 00 пребиваващи украинци към днешна дата, докато броят на регистрираните за временна закрила е малко над 120 000. Това означава, че близо една трета са се регистрирали и впоследствие са напуснали страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    капацитет
    до 9: Тези дето сте големи националисти, в действителност все излизате руски националисти. Гърците са истински националисти и затова живеят в една прилична държава.
  • 1
    9
    Do 8
    Ей цървул цял живот ще си наведен отговаряш на атлантическите и еврогейски съюз ,аман от педерухи като теб бъди националист и гледай да мислиш с главата си свиркаджия такъв и стига си говорил заучени клишета извади си главата от гъза и мисли мисли за България и не лобирай нито за руснаците нито за хамериканците но съзнанието ти е такова робско
  • -5
    8
    До 7
    Комунке, караш ли Москвича !Липсва ли ти руската телевизия в петък !
  • 5
    7
    До 6
    Само гледай не руските тролчета ще гризнат дървото ,а щелия европейски съюз с ти травестити на чело и ти между тях ,да вече не сме зависими от Русия ,а от Хамерика смешник
  • -5
    6
    В.П.
    Останаха още малко руски тролчета ! От другата седмица ще гризнат дървото ! Особено най различните Русенци !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари