Булмаркет обвини Иван Белчев в манипулация

2
Изявление на „Булмаркет ДМ“ в отговор на твърдения, разпространявани от русенския екоактивист Иван Белчев
Изявление на „Булмаркет ДМ“ в отговор на твърдения, разпространявани от русенския екоактивист Иван Белчев

Изявление на „Булмаркет ДМ“ в отговор на твърдения, разпространявани от русенския екоактивист Иван Белчев

Новото инвестиционно намерение на „Астра Биоплант“ отново бе манипулативно използвано за трупане на политическа кариера – в случая от лицето Иван Белчев и партията, в която се опитва да израсне на наш гръб. За наше съжаление, с наближаващите избори тези упражнения най-вероятно ще зачестят.

Играта със страховете на хората и използването ѝ за постигане на политически цели, не е измислена от г-н Белчев и затова ние не сме изненадани. Притеснително е, че нашето дружество е една от малкото местни фирми, които инвестират подобни средства в тези изключително трудни времена и в същия момент биват нападани от подобни евтини, нескопосани, пишман бъдещи политици. Написаното от господина е един гювеч от пълни лъжи, в който са използвани ключови думи, имащи за цел да притеснят всеки който ги прочете. Донякъде успяват. Поради тази причина смятаме, че сме длъжни да защитим позицията си и да запазим доброто си име пред нашите служители и съграждани. Тези, които са прочели написаното от кандидат-политика, бихме помолили да си зададат следните въпроси:

Какво е естеството на производството? Някъде споменава ли се, че ще има миризми? Може ли да се заложи в разрешителното за производство гаранция за липса на миризми? Ако има вредни емисии при такова производство, защо заводи като нашите по целия свят са разположени в непосредствена близост до населените места? Какво влияние би оказала на атмосферата в района горивна мощност от 15MW, равняваща се на 60 тежкотоварни автомобила, ползваща не нещо друго, а едно от най-чистите горива – природен газ? Възможно ли е производство, което отделя вредни емисии, засягащи съседните населени места, да осигури нормална работна среда на работниците вътре в него? Кой би работил в епицентъра на описания от автора „апокалипсис“? Що се отнася до „Роза на ветровете“, експертите ще потвърдят, че този термин няма отношение към темата, но тъй като звучи ‘‘експертно‘‘ автора използва понятието.

Възможно ли е в нов завод с модерна технология, изграден съгласно всички съвременни еконорми, да няма добро пречистване на отпадните води и да изпуска суровините за са стотици хиляди ежедневно в канала? Би ли рискувал някой да инвестира десетки милиони в производство с риск то да бъде спряно заради лошо пречистване на водите? Има ли наистина „Астра биоплант“ съставени актове за нарушение на екологичните норми през последните години? Ние заявяваме, че многобройните проверки са установявали съответствие с последните.

Кому е нужно демонизирането на понятието „химия“ и „химични съединения“?

Ние самите сме изградени от клетки съставени от химични съединения, водата също е химично съединение, храната ни е букет от химични съединения, въгледоният диоксид, който ни заобикаля в атмосферата и е част от процеса на фотосинтеза, също е хим. съединение. Опасни химични вещества са течните горива, които ежедневно ползваме, но спазването на мерките за безопасност ни осигуряват нулев риск при съхранението и използването им.

Апокалипсиси като потопи, урагани, снежни бури са от компетенцията на ПБЗН, всичи инвестиционни проекти се съобразяват с техните изисквания и благодарение на това до момента не сме имали критични ситуации на площадките на които работим. Поради това нямаме основание да се съмняваме в тяхната (на ПБЗН) компетенция.

Не на последно място от написан от разбираме, че г-н Белчев е също така и икономически експерт. Той борави много добре с големи цифри (оборотът е печалба, съответно принадлежи на всички) и ги разпределя с голям размах. Смятаме, че неговият грандиозен и доказан опит би бил една категорична помощ за нашият екип в тези смутни времена. В тази връзка бихме искали да му предложим работа в нашият финансов отдел в случай, че политическата му кариера не потръгне… Също така, за негова информация дружествата на „Булмаркет ДМ“ не един път са помагали и дарявали. Липсата на гръмко медийно озвучаване на подобни начинания не е в наш стил и никога няма да бъде.

Благодарим Ви за вниманието.

Не след дълго Иван Белчев репликира Булмаркет в социалната мрежа

Диалогът със собствениците на Астра Биоплант е налице!

Изключително съм благодарен, че са готови на този открит разговор - чрез медиите. Следващата стъпка е аз да защитя думите си, което ще го направя в следващите дни.

Изваждам няколко цитата от статията, които говорят сами за себе си и давам на този етап бърз отговор:

"Новото инвестиционно намерение на „Астра Биоплант“ отново бе манипулативно използвано за трупане на политическа кариера – в случая от лицето Иван Белчев и партията, в която се опитва да израстне на наш гръб." - Тук имат предвид за моралната подкрепата, която получавам от Да, България и Демократична България.

"...биват нападани от подобни евтини, нескопосани, пишман бъдещи политици" - Първо съм богат (на приятели); второ образованието ми говори само по себе си, че не е много точна думата "нескопосан", ако се има предвид, че съм бездарен; трето няма как да съм "пишман", след като се позовавам на документи от Еко министерството; четвърто дали ще бъда бъдещ политик или не, не съм го обявявал никъде публично, но пък може да се замисля, дали не е това инструмента, които ще помогне да се решават обществено значимите проблеми.

"...написаното от господина е един гювеч от пълни лъжи" - Документа, на който се позовавам е публичен в сайта на Еко министерството.

"...бихме искали да му предложим работа в нашият финансов отдел в случай, че политическата му кариера не потръгне…" - Разбирам смешката Не, не бихте взели човек като мен, все пак съм екоактивист.

Както написах, в следващите дни ще отговоря много по-ясно на управителите на Булмаркет ДМ, предполагам те са го писали, но са забравили да се подпишат.

Фронтално: Булмаркет ДМ определено прекалиха с тона и с ПР-а в последните дни и часове. Истерията им ни идва в повече...

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари