БСП "разкости" новите министри: Треторазрядни чиновници и удобни марионетки!

0
Трябва да бъдем честни - ГЕРБ продължава своята линия да слага най-неподходящите хора начело на МВР - социоложка, сега военен, следващия път може да сложи цирков артист
Трябва да бъдем честни - ГЕРБ продължава своята линия да слага най-неподходящите хора начело на МВР - социоложка, сега военен, следващия път може да сложи цирков артист Снимка: БГНЕС / Архив

Социалистът Александър Симов съсипа с критики персоналния състав на правителството.

"На първо четене се разкрива един кабинет от треторазрядни чиновници, от хора, които никога досега не са заемали политически позиции", коментира той, цитиран от Канал 3.

Симов смята, че са търсени "някакви удобни марионетки, които да бъдат контролирани от политическите сили и когато правят гафове, партиите, които са ги посочили, да могат лесно да изчезнат, да свалят отговорността от себе си".

Другият голям проблем, според него, че останалите пък в правителството на ГЕРБ и ОП, са бившите министри, които дублират мандата си.

"Неосъзнаването на това, че хората точно тези министри не искат да ги гледат, е един от големите проблеми на ГЕРБ, който ще им гръмне в лицата", предрече той. Членът на соцръководството даде пример с финансовия министър Владислав Горанов, който преди няколко седмици каза, че справедилвостта е класово понятие, а миналия петък - че винаги ще има бедни и богати.

"Имаме министър, който е основен глашатай на статуквото, което приема бедността за нещо нормално. Финансов министър, който приема бедността за нещо нормално, е като масов убиец, който ходи по улиците на един град", произнесе убийствения си коментар соцдепутатът. Симов коментира и новия пост на

Лиляна Павлова, която се раздели с регионалното министерство. "Това, че тя се изтегля на такъв пост, нищо неозначаващ или забулен в административни подробности, означава едно - това е лоша оценка за нейната работа досега.

И означава, че вероятно има някакъв проблем в това министерство и ще се окаже, че влизането в АПИ може да има много общо с това, че Лиляна Павлова вече не е министър".

Журналистът и депутат от БСП намери за много странно като концепция и изпращането в МВР на бивш военен в лицето на Валентин Радев.

"Трябва да бъдем честни - ГЕРБ продължава своята линия да слага най-неподходящите хора начело на МВР - социоложка, сега военен, следващия път може да сложи цирков артист", отсече Александър Симов.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари