Корнелия Нинова: Членове на БСП няма да участват в ново служебно правителство

1
Една от грешките на Бойко Борисов за първия мандат беше, че предложи ярка политическа личност за министър-председател
Една от грешките на Бойко Борисов за първия мандат беше, че предложи ярка политическа личност за министър-председател Видео: NOVA

Една от грешките на Бойко Борисов за първия мандат беше, че предложи ярка политическа личност за министър-председател

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти, след като днес Националният съвет потвърди решението на Изпълнителното бюро и на парламентарната група на „БСП за България“ за прекратяване на преговорите с ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство с първия проучвателен мандат и възложи на депутатите на парламентарната група на коалицията да гласуват против правителство, предложено от ГЕРБ-СДС.

В това яростно политическо противопоставяне, смятаме, че лидерите и ярките политически лица на партиите трябва да отстъпим назад, ако искаме да постигнем съгласие по важни национални задачи, коментира Нинова, цитирана от БСП.

Националният съвет реши БСП да участва в разговори за реализиране на втори и трети мандат за съставяне на правителство. Ако не се състави редовно правителство и се назначава ново служебно на президента Радев, членове на БСП да не участват в него, реши още Националният съвет на партията.

Няколко пъти наши членове влизат в служебни кабинети, без партията да е уведомена и разбираме от медиите, посочи тя. Като иска някой лична кариера, да си я прави, но не за сметка на БСП, обясни мотивите Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари