Брутално нападение в Бяла

4
Възрастна жена е в кома след нападение с паве за 20 лева
Възрастна жена е в кома след нападение с паве за 20 лева

Брутално нападение над възрастна жена в Бяла, Русенско.

79-годишната жертва е намерена в безпомощно състояние в дома си, с фрактура на черепа и мозъчен кръвоизлив. Часове по-късно е задържан и извършителят – 33-годишен мъж с психични проблеми. Той е настанен под полицейска охрана в беленската психиатрия, предаде Русе Медиа.

Престъплението е извършено в неделя през нощта. 79-годишната Маринка Арнаудова е живеела сама в дома си, където е била нападната и пребита. Съседи разказват, че към 3 часа младежи, които са се връщали от дискотека, са видели нападателя. Той ги гонил, след което се върнал към къщите на улицата. Първоначално опитал да влезе в две от тях, но портите им били заключени. Оказало се, че вратата към двора на Маринка е отворена и той влязъл оттам. Снахата на пенсионерката – Христина, заедно със съседката Стефка Железарова, първи открили жената.

„Заедно влязохме вътре, бабата беше паднала на земята и ударена в главата. Прозорците на долния етаж, където спеше тя, бяха счупени, вратата разбита. Зет й каза, че я няма чантата й, в която е имало 20 лева“, разказа Стефка. По думите на Христина ударът по главата на Маринка е бил с паве, което е взето от прозореца.

Веднага била извикана полиция и линейка, дошли също дъщерята на пострадалата и съпругът й, които живеели в съседната къща. Маринка била откарана в тежко състояние в УМБАЛ „Канев“ в Русе, където е настанена в интензивното отделение.

Съседите пък не са спали цяла нощ, дори сложили брадва до леглото си – като Киро например. „Влезе човекът, взема си 20-те лева, за 20 лева човек убиват. Е, това е то. Снощи не съм спала от страх“, казва съпругата му Султана.

Заловеният 33-годишният Мариан живее в съседния квартал. Той е син на известния в Бяла Данчо Бобинката. Имал е и преди психични проблеми и е лежал е в местната психиатрия, откъдето е изписан преди няколко месеца. За него се е грижила майка му, която според съседите й му е давала редовно лекарствата. В Бяла го познават и казват, че е бил особен, тъй като винаги ходел гол до кръста. Близки и съседи обаче са категорични ,че не е агресивен и са шокирани от случилото се.

„Изключително свястно момче, но нещо се поболя след казармата. Нищо му няма на човека, но по някой път, нали знаете, отключва се“, казва съседът Тодор Тодоров.

Според съседката Янка Мариан винаги поздравявал, бил много добро момче. „Ей тук си сяда даже някой път, като играят деца. Вика – чакай да ритам, после вика, ей аз съм силен, да не ударя някой. Аз не съм чувала проблеми с това дете. Че си има някакво заболяване, но от казармата. Не знам кой може да каже нещо лошо за това дете“, казва Янка.

Мъжът живее в двуетажна фамилна къща с родителите си и брат си, който призна, че не общува много с него, но е изненадан от нападението.

„Не е агресивен. Понякога може да е викал нещо, но не е посягал на никого просто, не се е случвало досега“, категоричен е братът на Мариан.

Разследването по случая продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Русе.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари