Брифинг на Бойко Рашков

1
Главният секретар на МВР: Отчитаме спад на престъпността
Главният секретар на МВР: Отчитаме спад на престъпността

Главният секретар на МВР: Отчитаме спад на престъпността

"С партньорски служби разкрихме няколко схеми за телефонни измами", заяви Петър Тодоров

„Отчитаме намаляване на престъпността с 5% за последните пет месеца спрямо същия период на миналата година. С 4 пункта повече е разкриваемостта на престъпленията”. Това заяви главният секретар на МВР Петър Тодоров на отчет за работата и реформите в МВР.

По отношение на някои видове престъпления - като търговия с наркотици и кражби - разкриваемостта е със съответно 10 и 6 на сто по-висока.

"По отношение на кражбите на автомобили - имаме повишаване на тези престъпления и нашите усилия са насочени в този сегмент на конвенционалната престъпност. За целта проведохме няколко специализирани акции, след които имаме над 10 досъдебни производства", посочи главният секретар. 

По думите му през май, със съдействието на партньорски служби, са разкрити няколко схеми за телефонни измами, действали на територията на Чехия и Гърция. Доказани са престъпления за крупни суми. 

"Провели сме 87 полицейски операции за първите 5 месеца на годината. От тях 10 са в партньорство с други служби", заяви директорът на Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ Калин Стоянов. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -5
    1
    Милиционер
    Как я отчиташ Рашков, с твоите криви мерки?! Колко убийства на жени имаше, колко тежки престъпления се случиха? И това ли ти е понижаването?! Ходи да говориш това на червените бабички, че и те са на твоята възраст и ментално здраве.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари