Братята вандали от Кърнаре застанаха пред съда

0
Техни близки са се събрали пред съда и настояват младежите да бъдат освободени
Техни близки са се събрали пред съда и настояват младежите да бъдат освободени Снимка: Марица

Съдебна охрана докара преди минути в съда в Карлово тримата братя от село Кърнаре, които в събота потрошиха заведение след отказ да им продаде бира.

В този момент започва заседанието за гледане на мерките за неотклонение на ромите Янко, Илиян и Исус Янкови, които бяха арестувани след нападението. Техни близки пък са се събрали пред съда и настояват младежите да бъдат освободени, информира Марица.

По-рано днес прокуратурата в Карлово внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата роми, привлечени като обвиняеми за потрошаването на заведението в село Кърнаре на 4 май.

Срещу тях са повдигнати две обвинения - за извършване на дръзки и цинични непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважени към обществото. Второто обвинение е за това, че като съизвършители, са повредели питейното заведение, като са унищожили остъклението на входната врата и – вреди на обща стойност от 350 лева.

Един от бандата е получил и обвинение за закана за убийство, която би могла да възбуди основателен страх за осъществяването му.

До момента по делото са извършени оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, назначени са експертизи и др.

Около 10 роми от Кърнаре, сред които майката и другите двама братя на обвиняемите, се събраха пред съда. Дойдоха и две общински съветнички от "Евророма" - Цветелина Раленекова и Виолета Иванова. Според Раленекова това е битов скандал, който без причина е подстрекаван от някого и е ескалирал в етническо напрежение. Тя заяви, че оставането на ромите в ареста ще успокои напрежението в Кърнаре.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари