Братът на Христо Стоичков: Едва оцелях след COVID-19!

0
Цанко Стоичков осем дни е бил в реанимация
Цанко Стоичков осем дни е бил в реанимация

"Едва оцелях след COVID-19! Осем дни бях в Инфекциозната болница в Пловдив. Правиха ми вливания, антибиотици, всякакво лечение. Моята приятелка също се разболя, но тя го изкара по-тежко от мен."

Това сподели братът на световноизвестния футболист Христо Стоичков - Цанко, който вече се е възстановил след тежкото заболяване, пише България Днес. Първоначално той се почувствал зле, вдигнал 40 градуса температура и приятелката му го закарала в болницата.

"С мен се зае доц. Балтаджиев и искам да му благодаря от страниците на вестника. После и приятелката ми се зарази, но тя го изкара по-тежко пълни две седмици. То не бяха вливания, витамини от САЩ, тежко положение. Не знам как съм се заразил, тъй като напоследък не общувам с много хора - само със семейството, гаджето и дъщеря ми. Пазя много майка ми Пенка, ето, Христо, брат ми, често идва при нея, но аз цял месец само сме се чували по телефона, не съм я виждал", сподели Цанко.

Според него в момента живеем в биологическа война на преразпределение на капитали и никак не е случайно, че точно това ни се случва.
"Цяло лято имаше протести, пък нямаше толкова заразени, явно пак нещо се случи необяснимо за обикновените хора. Но то ще се разбере, като свърши всичко. Милиардерите, които оцелеят, те ще си покажат лицата и ще лъсне истината - кой е имал най-голяма полза от тази пандемия", разсъждава Цанко, за когото страхът сега у хората е повече, отколкото в началото на годината.

"Ето, сега и аз нищо не искам да предприемам в бизнеса, имах планове, но ще изчакам февруари-март да видим какво ще стане", сподели бившият футболист.

"Колкото до футбола, от време на време гледам, най-много вярвам на Венци Стефанов, той каквото каже - вярно е. Единствен не си мълчи. Питате ме за Бербатов, разбрах, че има шанс да се кандидатира за шеф на БФС, и му желая успех, трябва млади хора най-сетне да поемат управлението във футбола ни. Лично аз не бих се кандидатирал никога, то държава нямаме, та футбол или какъвто и да е друг спорт ще имаме, няма. Трима човека поддържат 2-3 отбора и всичко друго е на фотосинтеза", анализира ситуацията в спорта Цанко.


Като бивш футболист той не съжалява, че рано се е отказал от футбола, тъй като имал вродено сърдечно заболяване.

"Ритах в Петрич. И в "А" група съм играл. Много съм играл. Но реших, че не ми се умира млад на терена, и се отказах. Иначе съм левскар. Всеки има право на избор. Аз станах от "Левски" заради Гонзо, Кривия, Телкийски... Все пловдивчани, винаги съм ги подкрепял. Преди това и заради Наско Сираков, голям мой любимец. И сега се чуваме с него", въодушевен е Цанко.

Проблемът със здравето при него започнал от 13-годишна възраст. "Тогава ми направиха първата операция. Скоро и втора. Забраниха ми да спортувам. Така е било писано. Сега повече чета книги, постоянно. Цялата руска литература съм прочел, Библията ми е настолна книга. И, да, биографията на брат ми също", обясни още Стоичков.

В момента той и жена му са разделени, но се грижат за дъщеря си Адриана, която е на 16 години. "При майка си живее, вече и гадже има. Е, не се виждам като дядо след 4 години. Тя е умно момиче и знае, че първо трябва много да учи. И ето, сега с испански език се занимава. Едно време брат ми ме накара бързо да порасна като психика, сега и аз така я съветвам нея - първо да се реализира, да мисли в тази посока за добра професия", обясни Цанко, който не е съгласен с образованието в момента в страната. "Маниак съм на тема книги и не ми харесва, че новото поколение расте неграмотно. Тук-там има и умни деца, но като цяло учебниците ни са много сбъркани, трябва да се работи в тази посока", съветва Стоичков.

С днешна дата семейството на бившия футболист е сплотено повече от всякога. "Така и трябва да бъде. Няма как да отида при брат ми в Маями, не харесвам САЩ. Иначе той е голяма работа, много го обичам и му се радвам. Фамилията някъде отваря врати, но някъде, като кажа, че сме братя - затварят се. Странно е, защото никога не се моля за мен от негово име. За бизнес и такива неща. Гледам сам да се оправям, за да изхранвам семейството си", категоричен е Цанко.

Само преди дни Христо Стоичков отново е посетил майка си Пенка, за която се грижат двамата с брат му и сестра им Петя. "Пазим я с този коронавирус и нея да не се зарази отнякъде", сподели Цанко, който от няколко години има сериозно гадже.

"Обичаме се, но няма да се женим. Няма смисъл. Така си ни е добре. Бягаме далеч от хората, а интервюта от много време не давам. Няма и да дам", обясни още братът на големият футболист Христо Стоичков - Цанко.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари