Радистезистът, открил Сашко, търси и Галин

4
Ивелин Иванов има опит в откриването на изчезнали хора
Ивелин Иванов има опит в откриването на изчезнали хора

Ивелин Иванов има опит в откриването на изчезнали хора

Човекът, разкрил мястото, където се намира Сашко от Перник, сега търси изчезналия Галин Димитров от Русе, съобщава България Днес. Радиестезистът Ивелин Иванов замерва биоритмите на 30-годишния мъж, установява, че той е жив след 3 седмици в неизвестност и дава локацията му - край град Две могили.

Иванов успява да познае местонахождението на 12-годишното момче, докато стотици доброволци го издирват в Перник и околностите. След девет дни на минусови температури в гората Сашко е открит именно там, където по-рано посочва радиестезистът.

Сега по препоръка с него се свързват близките на Галин Димитров. Вече 20 дни полиция и роднини издирват изчезналия млад мъж. Той е видян за последно в къща за гости в русенското село Кошов. Дотам го докарва приятел на баща му. "Искал е да си почине два-три дни. Така е казал на баща си. Взел е малко дрехи в една раница", разкрива майката Ангелинка.

Синът ѝ пристига в къщата за гости в Кошов на 25 август около 15:30 часа. Иска да наеме стая за ден-два, без предварителна резервация. "Настани се в стая номер 5, но той реално вътре не е влизал. Стоеше отпред пред стаята, с телефона си нещо може би е работил", посочва собственикът Николай Милков. Персоналът му упътва госта към местния магазин.

"Беше разтревожен, че някой го следи. Попита дали има други гости в къщата, които да са от град Русе и да го познаят. Казах му, че няма такива хора, да се успокои. И той каза: "Аз си имам мои проблеми и така", спомня си Милков.

В 17:18 часа Галин звъни на телефон 112 със сигнал, че го преследват и го гонят да го убият по поречието на река Черни Лом. След това изчезва безследно.

Около 18:30 часа на мястото пристига роднина, който започва да разпитва за Галин и да го търси. "Звъннаха ми от полицията и ми казаха, че има подаден сигнал от 112 за лице, което е заявило, че го гонят да го убиват по поречието на реката", казва Михаил Маринов, кмет на село Кошов.

В 19:00 часа полицейски екипи предприемат издирване в околността. На хълм край клетка на мобилен оператор намират мобилния телефон на изчезналия. Това се оказва първото отбелязване на картата от радиестезиста. Професионални издирвачи също си предлагат услугите, но роднините на Галин разчитат на доброволци и опитни хора, които да се включат в мащабно търсене на младия мъж през почивните дни.

Досега го издирват само близки и приятели заради опасенията, че по-лесно ще откликне, ако е уплашен. "Сега започна ловният сезон. Галин може да е много уплашен и да е изпаднал в някакво състояние, все пак доста време мина", коментира брат му Ивелин Димитров, цитиран от България днес.

Той признава, че в последните месеци в семейството е имало здравословен проблем, заради който Галин е започнал да се държи по-различно, но това е отшумяло. Приближени коментират, че описаното състояние прилича на отключена психоза. На роднините е предоставен записът от обаждането на спешния телефон. Те разпознават гласа на Галин, който казва, че е уплашен и притеснен за живота си и че го преследват. Близките получават два сигнала за изчезналия млад мъж, но те не съдържат особена конкретика.

"Нещо се е случило в деня преди това. Обади ми се в деня, в който изчезна, да ме пита къде съм. Имаше желание да дойде на морето при мен. Говореше с кратки изречения. Вечерта разбрах, че майка ми и роднини са отишли в Кошов, защото Галин е подал сигнал, че някой го преследва", разказва братът Ивелин.

По подобие на случая със Сашко, роднините на Галин също оставят храна в гората и дори имат данни за намерени опаковки от нея. Затова таят надежда, че младият мъж е жив и е добре. Галин мъж е студент трета година в Русенския университет и припечелва, като кара такси.

"Тъй като брат ми работи като таксиметров шофьор, докато следва в момента, той общува с много хора и работи предимно нощем. Не знаем дали не е станал свидетел на нещо, което да е провокирало някакви негови опасения. За съжаление, от три седмици живеем почти само в предположения", казва Ивелин Димитров.

Познава и за изчезналия Емил Боев

Ивелин Иванов посочва с точност водоема, в който изплува тялото на издирвания Емил Боев. Младият мъж е в неизвестност 62 дни, след като изчезва на пернишкия фестивал "Сурва" в края на януари. На картите радиестезистът отбелязва местонахождението на Емил във водата. Специалистите не са могли да проверят езерото, защото то е било замръзнало.

"Радиестезията работи с вълни, но не радиовълни, а вълните на етера. Скоростта на тези вълни е по-голяма от скоростта на светлината и един добър човек с добра чувствителност, ако му се удава, в зависимост от опита може да направи невероятни неща. По този начин се откриват подпочвени води, мини и т.н.", обяснява Ивелин Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 15
    1
    Редакторе!
    Дунав не минава покрай Кошов! Бетер сте от кмета, статиите ви едно към гьотере
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари