Сезират ДАЗД за случая с 15-годишното момче зад волана

1
Автомобилът ще бъде дерегистриран
Автомобилът ще бъде дерегистриран Снимка: БГНЕС

Автомобилът ще бъде дерегистриран

Сезират Държавната агенция за закрила на детето за случая с 15-годишния шофьор. Това съобщи старши инспектор Цветан Среднев от 7 РПУ - София, цитиран от NOVA.

Снощи органите на реда установиха 15-годишен да шофира мощен автомобил в София. В колата са се возели майката и бащата на тийнейджъра, както и неговият брат

Екип на Специалицизираните полицейски сили при СДВР залови 15-годишно момче, което шофирало из основните улици в столичния квартал "Младост 4". Мощният автомобил бил спрян за проверка в събота на ул. "Филип Аврамов". На седалката до 15-годишния водач седял брат му на 17 години. На задната седалка била майка им на 34 год., на която е автомобила и бащата на 38 год. Автомобилът ще бъде дерегистриран, а на майката на водача ще бъде съставен акт.

„Абсолютно безотговорна постъпка. Колегите са съставили акт за установяване на административно нарушение на майката, която е собственик на автомобила, тъй като водачът е наказателно не отговорен. Автомобилът се дерегистрира, свалят се регистрационните табели, образува се преписка, която утре ще бъде докладва в Софийска районна прокуратура. Ще бъде сезирана агенцията за закрила на детето. При проверката на майката на водача е установено, че тя има невръчени фишове на стойност около 3500 лева”, добави старши инспектор Цветан Среднев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари