Бракониер уби сръндак в Русенско

0
Незаконно отстреляното животно е било открито в багажника на автомобил "Тойота Хайлукс", спрян в землището на русенското село Долно Абланово
Незаконно отстреляното животно е било открито в багажника на автомобил "Тойота Хайлукс", спрян в землището на русенското село Долно Абланово Снимка: архив

Незаконно отстрелян сръндак е бил открит в багажника на автомобил "Тойота Хайлукс", спрян в землището на русенското село Долно Абланово.

Около 20.20 ч. на 18 август (вторник), по време на обход, членовете на мобилния контролен екип към ДЛС „Дунав“ – Русе чули изстрел, в близост до горски територии край селото, информираха от Държавното ловно стопанство.

Служителите незабавно се отправили по посока на изстрела и след минути забелязали отдалечаващ се в неизвестна посока автомобил. Екипът последвал автомобила, който не след дълго бил настигнат. Със стоп палка горските служители подали на водача сигнал да спре. В Тойота-та се намирали мъж и жена, а при външния оглед, на задната седалка било забелязано огнестрелно ловно оръжие, извадено от калъфа и без заключващ спусъка механизъм.

При извършената документална проверка станало ясно, че оръжието не е регистрирано като притежание на 68-годишния водач. Установено било, че карабината принадлежи на неговия син.

Водачът бил приканен да отвори багажника на автомобила, където е намерено убитото животно. Извършителят нямал издадено разрешително за лов за отстреляния дивеч. За случая незабавно били уведомени органите на реда.

Екип на полицейското управление пристигнал на мястото, извършен е оглед, започнато е досъдебно производство.

Автомобилът, убитото животно и оръжието са иззети. По надлежния ред е задържано и второ ловно оръжие, което било открито от полицията при последвалия оглед в дома на извършителя. Полицейската работа по случая продължава, горските служители са съставили констативен протокол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари