Борисов: Оказах се лош пророк. Войната е факт!

0
Нека да бъдем единни, призова лидерът на ГЕРБ в изявление за ситуацията в Украйна
Нека да бъдем единни, призова лидерът на ГЕРБ в изявление за ситуацията в Украйна

Нека да бъдем единни, призова лидерът на ГЕРБ в изявление за ситуацията в Украйна

В 21 век доживяхме в мирна Европа да има военни действия. Войната е факт, да бъдем единни”. За това призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на пресконференция в централата на партията, предава NOVA.

Както и да се опитват да го наричат, това е война. Все едно да бомбардират Бояна, Варна, Стара Загора и ние да казваме, че е някаква военна операция. Това е война по цялата територия на суверенна държава", уточни Борисов.

По думите му държавата трябва да вземе спешни мерки.

Да се използва целия експертен потенциал на държавата, включително и на опозицията, план за енергийните източници, машиностроенето, лекарства, хранително-вкусова промишленост", уточни той.

От ГЕРБ предлагат да се направи коридор за българите, поискали да бъдат евакуирани от Украйна. Само в Одеска област живеят над 130 000 българи, отбеляза Борисов и подкрепи казаното от президента Румен Радев по-рано днес, че над 4000 българи са поискали да бъдат евакуирани и те ще получат съдействие от държавата възможно най-бързо.

За съжаление се оказах лош пророк. Говорил съм го отдавна, че военните действия ще започнат след олимпиадата. Критикувал съм правителството и президента, но те реагираха правилно", заяви Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    До тиквата мехмед ефенди
    Мехмед ефенди ти ли си???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари