Борисов: Не ме забърквайте в скандала с доц. Осиковски

0
УНСС: Премиерът не е агитирал
УНСС: Премиерът не е агитирал Видео: Bulgaria On Air

УНСС: Премиерът не е агитирал

Премиерът в оставка Бойко Борисов призова да не бъде забъркван в скандала с преподавателя, който беше отстранен, след като се обяви срещу посещението на премиера в учебното заведение дни преди парламентарните избори, а от ръководството на УНСС са готови да назначат доц. Осиковски отново, ако представи доказателства за агитация от страна на Борисов.

След обвинения към премиера, че е използвал УНСС за предизборна спирка за агитация, преди четири дни доц. Осиковски беше уволнен. Днес, пред просветния министър, Бойко Борисов обясни: Не познавал преподавателите, но отишъл в университета дни преди изборите, за да ги поздрави.

И призова името му да не бъде замесвано в скандала.

"Ако си имат вътрешни проблеми – да си ги решават, но затова, че сме спрели пред този факултет – както всеки може да спре, да си го снима, да го покаже и да го изкоментира", каза премиерът в оставка.

Коментарът от ръководството на УНСС не закъсня. Ректорът на университета обеща да върне доц. Осиковски на поста, но под условие:

"Публично призовавам да представи доказателства за своите твърдения - но не колажи, и не снимки от 2019 г., а истинските факти от 2 април 2021 г. Ще преразгледам решението си за уволнението само при едно- единствено условие - когато доц. Осиковски представи и най-малкото доказателство за осъществяване на предизборна агитация, съгласно законите и Конституцията на Република България", написа ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров.

Дни след като уволни доц. Осиковски, пред Bulgaria ON AIR проф. Димитров обясни действията си с "уронване престижа на учебното заведение".

"Имаше обвинения в политически слугинаж, които няма как да бъдат приети. Ако това остане без последствия – значи на истина има такива неща", заяви ректорът на УНСС.

Последваха реакции в защита на доц. Осиковски от други преподаватели. А зад него с официални позиции вчера застанаха колегите му от катедрата по Медии в университета.

"Апелираме наложеното наказание за дисциплинарно уволнение да бъде преразгледано и доц. д-р Мартин Осиковски да бъде възстановен като преподавател в екипа на катедрата", написаха от катедрата.

Възмущение от уволнението на Осиковски изразиха и колегите му от Софийския университет.

След дисциплинарното уволнение доц. Осиковски не е разговарял с ректора на университета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари