Борисов към ИТН: Излезте от пленарната зала, заедно с ГЕРБ

0
По думите му след направеното сега трябва „да забравим за еврозоната”. „Това ви го гарантирам, защото аз съм вкарал България в чакалнята, заедно с моя екип и в Европейския банков съюз”, категоричен бе Борисов
По думите му след направеното сега трябва „да забравим за еврозоната”. „Това ви го гарантирам, защото аз съм вкарал България в чакалнята, заедно с моя екип и в Европейския банков съюз”, категоричен бе Борисов Видео: Фейсбук

Лидерът на ГЕРБ коментира актуализацията на бюджета

Бойко Борисов излезе с призив към „Има такъв народ”. Той подкани депутатите на партията да излязат заедно с ГЕРБ, „за да не се гласуват глупостите за бюджета”. Коментарът му дойде относно актуализацията на бюджета и случващото се в Народното събрание около гласуването на държавната сметка, предаде NOVA.

„Ами хайде да излезем двете партии заедно от парламента. 128 депутати, като излязат - не могат да приемат нито една от тези глупости. Но вие казвате, че подкрепяте Радев и неговата актуализация. В същото време, когато другите партии правим предложения, излиза, че се сгодяваме. Хайде да излезем заедно и няма нито една от тези глупости да се случи. Ако сте искрен, ако не - през това време ще направят всички бели”, смята той.

"Юмрукът на Радев роди партии коалиции, които не разбират материята". Това каза още лидерът на ГЕРБ за събитията около бюджета. 

Просто не разбират материята. А материята е, че бюджетът е най-важният политически закон. И той се изпълнява от правителство с мнозинство. Искат да угодят на диктатора Радев, който изви ръцете на парламента и да актуализират бюджета. Забележете - актуализира се този от миналата година”, обясни той.  

„Помните ли обвиненията за 50-те лева, които давахме на пенсионерите. Те сега отидоха на 120 лева плюс процентното увеличение. Пенсиите станаха колкото минималната работна заплата. Днес, между другото, беше най-разумното изказване на Йорданов - каза, че няма приходи”, посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ каза още: „Това, което се прави в момента, е само в угода на Румен Радев, за да си спечели изборите и следващото правителство, което дойде - трябва политически да се самоубие, като намали всички тези разходи. А той само да излиза и да обяснява колко е било добро служебното правителство. И отново хаос и еднолично негово служебно правителство. Това е целта, няма друго”, смята той.

По думите му след направеното сега трябва „да забравим за еврозоната”. „Това ви го гарантирам, защото аз съм вкарал България в чакалнята, заедно с моя екип и в Европейския банков съюз”, категоричен бе Борисов.

Според него България ще получи наказателна процедура за дефицит. „Какво следва от това - правителството, когато ще е, трябва в рамките на една година да ореже разходите и да се самоубие. "Това прави Радев в момента - самоубива следващото редовно правителство. Ако другите партии не го разбират, аз в такъв „годеж” няма да вляза”, защото съм изживял това с постната пица на Дянков, когато фалираха КТБ”, добави лидерът на ГЕРБ."

Коментар дойде и за ваксинационната кампания. По думите му Кацаров и Радев са „проспали” златните месеци за ваксинация. „Както виждате - никъде нищо няма да се затваря. Само България ще затваря. Защото Кацаров си отива на море. Радев вместо да даде пример как се ваксинира - даже не знаем имунизиран ли е, или не”, добави Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари