Борислав Сарафов е “поредното срамно решение”

2
Така определя Съюзът на съдиите решението Сарафов да изпълнява длъжността “главен прокурор”
Така определя Съюзът на съдиите решението Сарафов да изпълнява длъжността “главен прокурор” Снимка: БГНЕС

Така определя Съюзът на съдиите решението Сарафов да изпълнява длъжността “главен прокурор”

Като определя решението на Прокурорската колегия да избере Борислав Сарафов за временно изпълняващ длъжносттаглавен прокурор” като “поредното срамно решение, тежко увреждащо авторитета на съдебната власт” – Съюзът на съдиите в България призова Пленума на Висшия съдебен съвет да определи нов временно изпълняващ длъжността.

От съсловната организация припомнят, че още в началото на скандала по върховете на прокуратурата са поискали оставките на вече бившия главен прокурор Иван Гешев и неговия заместник Сарафов като главни участници в разкритите от самите тях механизми и случаи на оказване на неправомерно влияние върху висши представители на съдебната власт, включително членове на самия Висш съдебен съвет.

“След като обществото стана свидетел на борба на групировки и властови центрове извън съдебната власт, извършвана с инструменти и средства на наказателния процес от ръководството на прокуратурата – Прокурорската колегия си позволи да замени едно от главните действащи лица в този процес с друго, не по-малко дискредитирано”, пише в позицията, цитирана от БНР.

В нея се призовава за избора на нов главен прокурор – след публично обсъждане и излагане на ясни мотиви – за временно изпълняващ длъжността да бъде избран прокурор с доказана професионална компетентност и интегритет, който да е извън кръга на заместниците на бившия обвинител №1 Иван Гешев.

“Настояваме за пореден път след това незабавно да прекратите изпълнението на функциите си като членове на Висшия съдебен съвет” се обръщат към съдебните кадровици от Съюза на съдиите в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Кънев
    Не си спомням,толкова оцапан българин,да си внуши,че може да заеме един от най важните и авторитетни постове в държавата.Изобилстват снимки и метериали,които свързват лицето с отхвърлените от обществото елементи толерирани от ВСС и неговия върховен господар,всички знаем кой е той и името му! Дървените трупчета върху които отлежават съдебните дела, ще се подменят с железни,"гейтовете" ще си останат в дълбоките чекмеджета,имунитета ще си остане целокупен и живей живот.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари