Борислав Сафаров също излиза в отпуск

0
Това се случва след призива на премиера Борисов
Това се случва след призива на премиера Борисов Снимка: PlovdivDerby.com

Зам.-главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов излиза от утре в отпуск, съобщи Dir.bg.

Докога ще трае отпускът на Сарафов, не е ясно. Днес по-рано стана ясно, че по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров заместник-главният прокурор Борислав Сафаров ще се проверява заради публикации за придобити от сина му - Боби Сарафов, недвижими имоти през 2018 и 2019 година без ясен произход на средствата и за това, че Сарафов не е обявил притежаването на такива суми в декларациите си. НАП на свой ред ще прави ревизия на сина на Боби Сарафов.

На пресконференция тази сутрин, без да ги назовава поименно, премиерът Бойко Борисов призова председателя на ВКС Лозан Панов, шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев и директора на НСлС Борислав Сарафов, да подадат оставки или да излязат в дълъг отпуск, докато завършат свързаните с тях проверки.

Първи след апела на премиера в отпуск излезе Пламен Георгиев. Той заяви, че ще ще окаже пълно съдействие на проверяващите. "Образуваната проверка е повод да се установи, че аз никога не съм извършвал каквито и да е противоправни действия", допълни Георгиев.

Сарафов каза също, че изразява готовност за пълно съдействие на проверяващите от НАП и КПКОНПИ по повод разпоредената от главния прокурор Сотир Цацаров проверка, въпреки че тя е свързана със сина му Боби. "Съдействието ми ще се изрази в своевременно представяне на цялата изисквана документация. Категорично декларирам, че всичките ми действия са в рамките на закона и не противоречат на морала. Доходите и имуществото - моите и на членовете на моето семейство, са декларирани по надлежния ред", подчерта пред Сарафов.

Засега единствено Лозан Панов отказва да се оттегли. "Излизам най-минатият човек - не съм собственик на имот, а от мен се иска да се откажа да работя, като подам оставка или изляза в отпуск! Как можете да си представите, че ще го направя?", гласи единственият му коментар до този момент.

Източник: Dir.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари