Борис Касабов: Не могат да ни наричат животни, не сме расистка държава!

0
Според спортния журналист оставката на Михайлов може да бъде приета единствено на Конгрес, а не на Изпълкома в петък
Според спортния журналист оставката на Михайлов може да бъде приета единствено на Конгрес, а не на Изпълкома в петък Видео: bTV

Оставката на Борислав Михайлов трябва да бъде приета на Конгрес, а свикването му не става за ден-два, може да отнеме месеци, каза в студиото на "Тази сутрин" по bTV спортният журналист Борис Касабов.

Бившият вратар подаде оставка като президент на Българския футболен съюз вчера, след като тя му бе поискана от министър-председателя Бойко Борисов вследствие на расисткия скандал и позорната загуба на националите от Англия с 0:6.

"Оставката беше логична от морална гледна точка", коментира Касабов. - "Не можем да говорим за намеса от държавата във футбола, а за една подкана за спиране на финансирането".

Според футболния мениджър Евгени Найденов, расисткият скандал е капката, която е преляла чашата на търпението към Михайлов.

"Всичко започна още при първия мач между България и Англия в Лондон. Тогава един българин бе задържан заради расистки скандирания. В Англия използваха това, тъй като напоследък там има повече от 25 регистрирани случая на расизъм. Видяха една вратичка, прееспонираха цялата ситуация. През последната седмица се говореше, че ще стане така. Но не могат да ни наричат животни (б. ред. - част от британските медии се обърнаха така към българите в материалите си), тъй като България не е расистка държава", категоричен е Касабов.

"От 50 години следя националния отбор и България никога не е имала толкова бездушен, толкова жалък тим, без никаква съпротива.", добави журналистът.

Неведнъж вицепрезидентът на футболната ни централа Йордан Лечков е заявявал, че БФС няма вина за представянето на "лъвовете". Според Евгени Найденов това не е вярно: "Тези, които играха срещу Англия, са резултат на лоша продукция на школуването. Винаги сме имали талантливи момчета. БФС като структура трябва да структурира това школуване".

Относно предстоящото тежко назание за България, спорният журналист е категоричен: "През последните години футболът в страната ни е оставен на автопилот. Сега ще бъдем жестоко наказани за назидание, тъй като най-големият проблем на спорта е борбата с расизма."

В петък ще бъде свикан Изпълком, на който да се гласува оставката на Борислав Михайлов, но според Касабов тя може да бъде приета единствено на Конгрес. Свикването му може да отнеме два месеца. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари