Борис Джонсън е на посещение в Индия

0
Британският премиер ще обсъди днес с индийския му колега Нарендра Моди отношенията на двете страни в областта на търговията, отбраната и енергетиката
Британският премиер ще обсъди днес с индийския му колега Нарендра Моди отношенията на двете страни в областта на търговията, отбраната и енергетиката Снимка: ЕПА / БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън ще обсъди днес с индийския му колега Нарендра Моди отношенията на двете страни в областта на търговията, отбраната и енергетиката

Пристигналият вчера на двудневно посещение в Индия британски премиер ще се срещне с Моди в столицата Делхи, като се очаква основна тема да бъде сделката за свободна търговия след Брекзит, преговорите за която се подновяват следващата седмица. Намеренията на Лондон са такава сделка да бъде постигната до есента, информира БНР.

Очаква се Джонсън да повдигне въпроса за отношенията на Индия с Русия на фона на войната в Украйна.

Вчера Джонсън призна, че Индия, която има здрави връзки с Русия, не реагира по същия начин на конфликта както Великобритания. Той заяви пред журналисти, че все още има много какво да се направи заедно, но очакванията са, че разговорите на тема „Украйна“ ще бъдат по-трудни.

Преди срещата от "Даунинг стрийт" обявиха, че двете страни ще задълбочат сътрудничеството си в областта на сигурността в Индо-тихоокеанския район, включително Индийския океан. Двете страни ще увеличат изследователската дейност за намаляване на цената на „зелената водородна енергия“, което е част от британските планове за възобновяема енергия.

Домашните проблеми на Джонсън, макар и далеч от Великобритания, обаче продължават да го преследват.

Снощи Камарата на общините одобри разследване на парламентарна комисия дали премиерът е лъгал депутатите за "Партигейт".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари