Борис Джонсън пише мемоари за премиерския си мандат

0
Експремиерът на Великобритания вече е подписал договор с издателската къща "Харпър Колинс"
Експремиерът на Великобритания вече е подписал договор с издателската къща "Харпър Колинс"

Експремиерът на Великобритания вече е подписал договор с издателската къща "Харпър Колинс"

Бившият британски премиер Борис Джонсън ще напише книга за премиерския си мандат и вече е подписал договор с издателската къща "Харпър Колинс", съобщи издателството, цитирано от Ройтерс и БТА.

Джонсън се оттегли от премиерския пост в началото на септември, след като загуби подкрепата на министри и депутати от своята партия след месеци на скандали, включително заради партита в централата на правителството по времето, когато останалата част от Великобритания беше под строга изолация насред пандемията от COVID-19. Все още няма подробности за това каква сума е получил Джонсън за написването на мемоарите, нито кога ще бъде издадена книгата.

Арабела Пайк, директор на отдела в издателството "Харпър Колинс", отговарящ за закупуването на правата върху книгата, я определи като несравними мемоари.

"Очаквам с нетърпение да работя с Борис Джонсън, докато той пише своя разказ за времето, когато е заемал поста си", добави тя. Пайк подчерта, че този период съвпада с "някои от най-значимите събития" от близкото минало на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари