Боил Банов: За съжаление, истината остава все по-сама и за това вина носим всички

0
Не съм професионален политик и може и да сгреша, но няма да коментирам всяко включване на БСП, заяви министърът
Не съм професионален политик и може и да сгреша, но няма да коментирам всяко включване на БСП, заяви министърът Снимка: Велко Ангелов / Капитал

Министърът на културата Боил Банов направи коментар в социалните мрежи след скандала със записите, разпространени в сряда от депутата от БСП Елена Йончева.

Чрез тях левицата обвини Банов, че е ощетил държавата с около 700 000 лева, спестявайки неустойката, която фирмата изпълнител на проекта за Ларгото трябвало да плати на държавата за забавяне.

Във връзка с поредните „разкрития“ на Елена Йончева, всички документи са предадени на прокуратурата, дал съм обяснения и вярвам на институциите и компетентните органи. За съжаление, партийната пропаганда употреби за собствени цели културата. За съжаление, да бъде знаме на това прие да бъде някога уважаваната и харесвана журналистка г-жа Йончева“, посочи на страницата си във фейсбук Банов.

За съжаление, истината остава все по-сама и за това вина носим всички. Фалшивите новини, „алтернативните факти“ вече ни давят“, допълни той.

В петък стана ясно, че Специализираната прокуратура вече е снела обяснения от Боил Банов и Елена Йончева по казуса, придобил името „Ало, Банов съм”. Официално обаче депутатът от БСП още не е подала сигнал до държавното обвинение за схемите, които цитира.

Не съм професионален политик и може и да сгреша, но няма да коментирам всяко включване на БСП“, коментира Боил Банов.

„Лъжите са много. За тях не е важна истината, а тази сглобена фалшива новина да се повтаря. Не е важно, че е лъжлива. Не е важно, че е сапунено-оперетна. Не е важно и че това е партията с исторически най-големи прегрешения към свободата на медиите и към свободата изобщо“, посочи още Банов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари