Бойко Рашков: Има десетки случаи срещу Семерджиев, разследваме какво отношение е взето спрямо него

0
Вътрешният министър в оставка потвърди съпричастността на служителка на МВР към катастрофата
Вътрешният министър в оставка потвърди съпричастността на служителка на МВР към катастрофата Снимка: NOVA / стоп кадър

Има достатъчно данни за съпричастна в определена степен дейност на служители на МВР

Това обяви Бойко Рашков на брифинг в Министерския съвет в четвъртък във връзка с катастрофата в София, при която загинаха две жени.

"Ще изследваме в детайли шофьорската история на този човек. Отделно събираме материали и по друго досъдебно производство срещу него", каза още Рашков, цитиран от NOVA

Той потвърди, че Георги Семерджиев е без книжка от 2005 г. Въпреки това, от тогава до фаталната вечер на инцидента на бул. "Черни връх" е шофирал ралични МПС-та. "Предприемани са десетки действия на МВР срещу него, включително са изпращани материали в прокуратурата", съобщи силовият министър в оставка.

Той каза още, че е разпоредил група от служители на различни звена в МВР да проверяват всички случаи, свързани със Семерджиев. "Те са десетки за изминалите 16 години. Трябва да установим какво отношение е взето спрямо него", подчерта Рашков.

„Имаме безспорни данни, че се е постарал да получи шофьорска книжка от Швейцария. С този документ той се е представял при няколко проверки - при едната е избягал. Този документ, макар и фалшив, е останал в ръцете на полицейските служители”, добави Рашков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари