Бойко Рашков: Чувствам се унижен! Не съм очаквал служител в МВР да има такъв начин на живот

6
Случаят "Семерджиев" - отпечатък на цялата система
Случаят "Семерджиев" - отпечатък на цялата система

Прокурорска проверка трябва да покаже имало ли е чадър над Георги Семерджиев

Това заяви заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров пред в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR. Той очаква съдът да наложи на Семерджиев най-тежката мярка за неотклонение.

Той каза още, че полицаят Симона Радева е била разпитана в Националната следствена служба, още преди да бъде разпитана от "Вътрешна сигурност".

"Да се започне прокурорска проверка по данните за "опъвания" чадър над Георги Семерджиев, за да се установи кои полицаи с какви свои действия са подпомагали. Да се изследва цялата дейност, която е странична, защото все пак основното дело е за катастрофата, но явно опашката си има и крушка. Имало е причини да се стигне дотук, те трябва да бъдат изследвани и пресечени. Явно има проблем в службите за сигурност", поясни той.

По думите му не е било редно ръководството на МВР да изнася информация по делото, защото може да попречи на разследването.

Вътрешният министър в оставка от своя страна се закани, че ще бъде направена подробна проверка на всички факти около Семерджиев, включително това, че е спиран 70-80 пъти от органите на КАТ за 16 години. И спрямо него нищо не е предприето, въпреки че във всички тези случаи той е карал без книжка.

"Чувствам се унижен, унижен, защото ръководя едно ведомство, в което работи една служителка, за която получавам непрекъснато съобщения. Не съм очаквал служител в МВР да има такъв начин на живот, това не съм дори предполагал", възмути се Рашков.

А според бившия вътрешен министър Валентин Радев случая с безнаказаността на Георги Семердиев остава отпечатък на цялата система.

"В МВР работят и много качествени хора и на ръководни длъжности. За тях ме боли и те не са виновни, защото има други виновни, но няма да ги покажат и докъде ще стигнат? Защото тези, които ги споменах, които според мен са мнозинството, в тях остава болката", коментира той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 14
    4
    до 1
    Държавата действително има нужда от възраждане, но не и от ПП Възраждане. За последните 30 години, не се ли нагледахте на фалшиви месии?
  • 30
    3
    ===
    Нали вие си ги назначавате? Що се правите на умрели лисици? Да не е само тя такава? Ако се разровите малко по-дълбоко така яко ще се рамирише, че ще фалирате откъм кадри.
  • 26
    2
    Сармат
    Назначават се разни бабечени,които са редко проСти и се очаква да вършат работа.А те и един акт не могат да напишат без правописни грешки.Поздрави от Велинградска община.
  • -4
    1
    Сармат
    А кой ги проучва и назначава в МВР?Голяма корупция при назначаване.Искали са им по 15 000 лева на някои.Държавата има нужда от рестарт и Възраждане ще го направи,рано или късно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари