Бойко Борисов: Вместо да се радваме, търсим начин да избухне пак пандемията и да затворим всичко

0
Премиерът сравни настоящата ситуация по отношение на COVID-19 в България със случващото се в други европейски страни
Премиерът сравни настоящата ситуация по отношение на COVID-19 в България със случващото се в други европейски страни

Премиерът каза, че разбира затрудненията на ресторантьорския и хотелиерския бизнеси и затова са разработени мерки за подкрепа за 2 млрд. лв.

„Както с бедствията и авариите, щом има проблем, веднага реагираме, за да няма риск, така и с пандемията майсторски предотвратяваме опасностите. Затова и България има най-добрите параметри“, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на заседанието на кабинета тази сряда.

„Вместо да се радваме, сега ще си търсим начин, по който да избухне пак пандемията и да затворим всичко, както и в другите държави. Трябва ли да го направим?“, заяви Борисов, който сравни настоящата ситуация по отношение на COVID-19 в България със случващото се в други европейски страни и въведените там строги мерки.

Борисов отбеляза, че разбира затрудненията на ресторантьорския и хотелиерския бизнеси: „Разбираме ги и тях, затова и Министерството на труда и социалната политика, и Министерството на икономиката разработиха толкова мерки за подкрепа за близо 2 млрд. лева“.

Премиерът допълни, че заедно с помощта за пенсионерите разходите нарастват на около 3 млрд. лв.

Правителството отпусна 5,76 млн. лева на общини за преодоляване на последици от бедствия и за ремонт на улици.

„Както с бедствията и авариите, щом има проблем, веднага реагираме, за да няма риск, така и с пандемията майсторски предотвратяваме опасностите. Затова и България има най-добрите параметри“, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

На заседанието на кабинета бяха одобрени 4,296 милиона лева на общините Банско, Благоевград, Сапарева баня и Априлци за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. А останалите 1,47 милиона лева от общата сума 5,76 млн. лв. Министерският съвет отпусна по бюджета на община Добрич за основен ремонт на ул. „Генерал-майор Стефан Попов“ и на още няколко натоварени и интензивно използвани участъци от уличната мрежа в града.

Община Банско получава 1 339 951 лв. за укрепване дъното на река Глазне, минаваща през града, южно от моста на ул. „Найден Геров“. Други 1 746 261 лв. се отпускат за Благоевград за укрепване на активни срутища на откосите на Депо за твърди битови отпадъци в с. Бело поле.

Със 728 782 лв., отпуснати по бюджета на Сапарева баня, ще се извърши възстановяване и реконструкция на път, ще се изгради отводнителна система и пътни съоръжения на местния път, свързващ манастир „Покров на Пресвета Богородица“ със с. Ресилово.

В рамките на правителственото заседание бяха отпуснати 481 519 лв. на община Априлци. 255 880 лв. са за почистване на река Острешка и река Видима в границите на общината, 142 849 лв. - за укрепване на тротоарните конзоли на моста на река Острешка на ул. „Топола“ и 82 790 лв. - за изграждане на подпорна стена.

Правителството отпусна също по бюджета на община Добрич 1,47 млн. лв. Средствата са за основен ремонт на ул. „Генерал-майор Стефан Попов“ и на още няколко натоварени и интензивно използвани участъци в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Две блондинки:
- Миме, правих тест за бременност!
- И кво трудни ли бяха въпросите?

Харесай Дунавмост във Фейсбук