Сметната палата: Смъртността от COVID-19 в България са сред най-високите в света

0
Доклада на Сметната палата след извършен одит
Доклада на Сметната палата след извършен одит

Доклада на Сметната палата след извършен одит

Въпреки предприетите мерки, България е една от страните с най-висока заболеваемост и смъртност от COVID-19 в света. За това допринася липсата на ефективна ваксинационна кампания. Независимо от достатъчните количества и възможности за свободен избор на ваксина, страната отчита бавен процес на имунизация. Това гласят заключенията в доклада на Сметната палата след извършен одит за периода от 1 февруари 2020 г. до 31 януари 2021 г.

Документът беше публикуван на интернет страницата на институцията. Той предоставя обобщена информация не само за предприетите мерки и тяхната реализация, но и за отражението на пандемията върху цялата здравно-осигурителна система и социално-икономическия живот у нас.

Друг важен извод от направения одит е, че в началото на пандемията, в резултат на строгите противоепидемични мерки, е постигнато значително по-ниско равнище на смъртност в България в сравнение със средната за ЕС. През 2021 г. се наблюдава обратната тенденция - средната смъртност в България значително надхвърля тази в ЕС.

От осигурения значителен финансов ресурс за 2020 г. и 2021 г., изразходваните средства за подкрепа на персонала, пряко ангажиран с дейностите по предотвратяване разпространението на коронавирус, значително превишават средствата за лекарствени продукти и ваксини, пише още в доклада на Сметната палата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    2 до 5:
    Готов съм да се срещна с всички зарази – с теб, с жЕнка ти, с щерка ти! И ... внимавай КАКВО си пожелаваш!
  • 1
    5
    До 2
    И да пишеш до някого "под теб", пак си оставаш под приматите. Те поне имат инстинкт за самосъхранение и знаят, че не са безсмъртни, за разлика от антиваксърите. Но да им пожелаем от сърце среща с всички възможни вируси, не ги бърка, нали са си вързали червени кончета. Пък който оцелее.
  • 1
    4
    ха, ха,
    антиваксърчетата пак като въшки на чело изпълзяха!
  • 3
    3
    PCR тестове за ковид ,а?
    Защо не бива да си давате ДНК-то за „Геномния проект на България“? .... https://rtvsis.eu/2024/01/30/защо-не-бива-да-си-давате-днк-то-за-ген/
  • 6
    2
    До смотаняка под мен:
    Нямаше вирус, а изкуствено предизвикана ХИМИЧЕСКА пневмония. Сценарият на този театър беше на ниво, актьорите отчайващо слаби. Целите, предимно финансови, почти бяха постигнати. А, и успяха да инжектират вас, идиотите, с графен и други мъзгочи, а вие се радвате ли радвате, че заради „ваксинирането“ сте ... оцелели! Говеда!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари