Бойко Борисов: В ЕС ще останем само България, Румъния и Гърция

0
Според премиера с излизането на Великобритания ЕС става по-слаб, а това ще се отрази и на България
Според премиера с излизането на Великобритания ЕС става по-слаб, а това ще се отрази и на България

Европейският съюз трябва да покаже, че може и без Великобритания.

Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов в коментар на резултатите от референдума във Великобритания, който събра повече гласове за излизане от Евросъюза, предаде Дневник.

Уважавам решението на техния народ, макар че от днес нататък ще е тежко разделен, добави Борисов след извънредното заседание на правителството.

Премиерът подчерта, че британският народ има право сам да реши съдбата си, но "ние да започваме да мислим за Европа без тях".

"Всякакви преговори за особени статути, за подобни неща не трябва да се водят, защото това ще разбие съюза", предупреди Борисов. На въпрос дали има вероятност да се получи ефектът на доминото и референдумът във Великобритания да предизвика допитвания и в други европейски страни, Борисов отговори: "Ще останем България, Румъния и Гърция като се получи ефектът на доминото".

Според премиера с излизането на Великобритания ЕС става по-слаб, а това ще се отрази и на България. "Виждате пазарите как реагираха, аз предупредих за това. Лирата как падна, така че последствията са за всички", коментира министър-председателят.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари