Бойко Борисов: Стабилно правителство може да стане, ако се обединят първите две партии

0
Лидерът на ГЕРБ изключи „Възраждане“ и БСП като вариант за коалиране
Лидерът на ГЕРБ изключи „Възраждане“ и БСП като вариант за коалиране Снимка: ГЕРБ

Ще бъда депутат, докато вървят преговорите за правителство, заяви лидерът на ГЕРБ

"Стабилното правителство е, ако имаш подкрепа от 130-140 депутати. Това може да стане, ако се обединят първите две партии." Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по бТВ, предаде БГНЕС.

Инстинктът ми сочи, че ще има правителство. Народът му писна, партиите вече нямат ресурси. Хората ще спрат да гласуват. Сега е времето да направим крачка назад и да направим правителство, което да е стабилно“, заяви Борисов. Той посочи, че ще остане депутат, докато се направи правителство: „Ще бъда депутат, докато вървят преговорите за правителство“.

Борисов призова да се направи компромис в името на българските граждани. Той припомни, че за последната една година дългът е скочил с почти 10% до 45 млрд. лв. „Ако си позволяваме като държава да повишаваме този дълг и да плащаме на година по 2 млрд. лихви. Нито един човек, нито една партия не може да устои на този огромен външен дълг. Нямаме бюджет, а вече е април. Ако нямаме редовно правителство, тези дългове ще нараснат до 100 млрд. Редовното правителство носи отговорността за финансите“, подчерта Борисов.

Той посочи, че Кирил Петков е обещал 50 млрд. за регионите, които като ги прибавим към дълга от 50 млрд., стават общо 100 и още 4 млрд. лихви. „Ще ни трябват два бюджета за държавата. Тези приказки не кореспондират с реалността“, каза лидерът на ГЕРБ.

Това може да бъде спряно само от редовно стабилно правителство. Всички партии свикнахме само да обещаваме. Последното обещание е 50 милиарда“, предупреди Борисов.

Това, че дълговете не са толкова големи, беше резултат от гласуванията на ГЕРБ, ДБ, ДПС.

По отношение на бъдещите коалиционни партньори, Борисов заяви, че не е възможно с „Възраждане“ заради големите различия, както и с БСП, защото има решение на конгреса.

Не можеш с 60-70 депутати. Правителство на малцинството означава трайна нестабилност. В такава тежка дългова спирала, такава тежка инфлационна спирала – с една дума, ако няма стабилна коалиция, нямаме шанс. Ядрото трябва да бъде между първите две партии. Или експерти от двете партии, или политически лица. Но това ще бъде решено след изборите на 2 април“, категоричен е Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Анонимен
    Глупости.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари