Бойко Борисов: Денков се сгуши зад Пеевски, когато дойдоха миньорите да ги бият

0
Ако Делян Пеевски и Кирил Петков решат да направят правителство, ние ще бъдем една нелоша опозиция
Ако Делян Пеевски и Кирил Петков решат да направят правителство, ние ще бъдем една нелоша опозиция Видео: Novini.bg

Ако Делян Пеевски и Кирил Петков решат да направят правителство, ние ще бъдем една нелоша опозиция

Това заяви лидерът на ГЕРБ по повод думите на премиера в оставка, че Пеевски е "най-голямото зло за България".

"Не давам оценка на казаното от акад. Денков. Но помня, когато дойдоха миньорите в парламента да ги бият, той се сгуши зад Пеевски. Помня много срещи, в които не се разглежда такова зло", каза той, предаде Novini.bg.

"Не знам как ще говорим с ПП-ДБ след изборите. Затова пак ще повторя хронологията. След като отидоха с Мария Габриел при президента, една седмица по-късно Рая Назарян показа подписаното от нас споразумение. След това водихме преговори, в които за 4 министри имаше спор от наша страна – Йоловски, Василев Тагарев и Румен Радев. Вчера показах на Лорер смс от Асен Василев, в който ми каза, че е на линия да говорим. Той дойде. Пред мен стоеше листа с министрите. Дебело подчертах, че Асен Василев остава. На Йоловски му сложих въпрос, да изберем друг министър. Собственоръчно на мястото на Христо Гаджев написах Тагарев, на мястото на Жечо Станков написах Румен Радев. Ако отговорът за това правителство е "да", как ще се разправям с ГЕРБ е моята работа. Отговорът беше, че искат Калин Стоянов да бъде махнат. След това имаше две срещи на Габриел с Денков, на които казахме, че не отстъпваме нито за Ивелина Дундакова, нито за Румяна Бачварова. Заради един министър отидохме на избори", припомни Борисов.

Аз съм подкрепял 9 месеца това, което е предлагал Христо Иванов и съм му имал доверие. Той каза, че иска да отиде в ЕНП. Искам да му кажа, че принадлежността към едно от европейските семейства изисква да водиш и такава политика, допълни лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира и подадената оставка на главният секретар на МВР Живко Коцев. "Винаги е имал моята подкрепа. Ген. Атанасов го предложи, съгласихме се веднага".

На въпрос дали е проблем, че Пеевски е санкциониран от САЩ и Великобритания за корупция, Борисов заяви: За мен е проблем, че е санкционираха Влади Горанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    доктор ох боли
    Някой знае ли защо този дядка трепери и се тресе целият?? https://fb.watch/re9eFvkbDf/
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари