Богдан Милчев: Депутат е взел големи суми, за да защитава интересите на застрахователи

0
1000 лева за "Гражданска отговорност" е спекулация, използвана от застрахователите
1000 лева за "Гражданска отговорност" е спекулация, използвана от застрахователите Видео: БНТ

Депутат, работещ в адвокатска кантора, е взел големи суми пари, за да защитава интересите на застрахователи.

Това заяви в ефира на "Още от деня" Богдан Милчев от Института по пътна безопасност. Той обаче категорично отказа да разкрие името на народния представител, както и парламентарната група, от която е депутат.

Богдан Милчев, Институт по пътна безопасност: Няма значение конкретното име или имена. Няма да го кажа, не бих искал да предизвикаме скандал, при положение че днес имаме толкова положителна новина.

Според Милчев, положителната новина е отпадането на тавана за обезщетения за близки на загинали в катастрофи.

Богдан Милчев, Институт по пътна безопасност: Разумът надделя, защото това е позицията на института. Не може да бъде лимитирана справедливостта за тези, които най-много са пострадали и са загубили близките си хора. Менда Стоянова се прояви като майка, като жена, която не защитава само интереса на застрахователите.

По думите на Милчев, основният ключ за разрешаването на проблема, е изготвянето на методиката, тъй като яко бъде прокарана без обществен дебат, е много възможно да се стигне до ограничение на плащанията. Методиката трябва да бъде справедлива и да следва добрите европейски практики, но и да е адаптирана към България, допълни експертът.

Относно твърденията, че застраховка "Гражданска отговорност" може да достигне 1000 лв, той коментира, че това е спекулация, използвана от застрахователите. "Искаха да поставят ултиматум, че ако не бъде прието тяхното предложение, ще стане 1000 лв", обясни Милчев.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари