BMW или Tesla?

0
Кой ще се справи по-добре при катастрофа?
Кой ще се справи по-добре при катастрофа?

Автомобилите преминават през най-различни проверки, за да се гарантира, че превозното средство е безопасно

Един от най-важните тестове за оценка безопасността на автомобила, чрез който най-точно се определя безопасността на автомобила е краш-тестът, с който се прави проверка, какво ще се случи при евентуална катастрофа, пише Kaldata.com.

В това видео BMW i3 и Tesla Model S са подложени на множество тестове чрез опасни удари, класацията в които е направена според това, доколко са пострадали от катастрофата човешките манекени, поставени на седалката на водача и на пътниците.

Според клипа, и двата модела на Tesla и BMW не отговарят изцяло на високите критерии за безопасност. Автомобилът Tesla S изглежда причинява по-голяма вреда на тялото, понеже предпазният колан не задържа достатъчно манекена и той се удря доста силно във въздушната възглавница. BMW i3 от друга страна, е добър при този тест, но се проваля при другите изпитания.

При тестовете за катастрофи и удароустойчивост не винаги се използват реални автомобили. Много производители използват компютърни симулации на катастрофи, при които автомобилът е разделен на малки секции, които дават възможност за точно симулиране на катастрофите и на ударите при катастрофите. Всъщност, виртуалните тестове понякога са по-точни в сравнение с реалните. Те са значително по-евтини и могат да се повторят многократно.

Източник: Kaldata.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари