Bloomberg: Цената на тоалетната хартия е сигурен знак за инфлацията в Европа

1
Производството на този продукт е индикатор за състоянието на цялата световна индустрия
Производството на този продукт е индикатор за състоянието на цялата световна индустрия

Цената на тоалетната хартия и нейният недостиг са сигурни признаци за продължаваща инфлация в Европа

Това мнение изразява Хавиер Блас, колумнист на Bloomberg Energy and Raw Materials.

Недостигът на тоалетна хартия по време на пандемията от коронавирус през март 2020 г., когато паникьосани хора товареха цели колички с нея в супермаркетите, беше първият знак за голямо прекъсване на веригата за доставки, каза Блас. Затова и производството на този продукт е индикатор за състоянието на цялата световна индустрия.

Необходима е много енергия, за да се превърне дървото в целулоза и след това в хартия, след това да бъде доставено до магазините, а това оскъпява целия процес и вдига инфлацията. След като на 2 септември руската държавна енергийна компания "Газпром" обяви спирането на "Северен поток" за неопределен период от време, се очаква дори цената на неизменния аксесоар в банята да се повиши, пише още колумнистът, предаде БГНЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    русенец
    А когато започнат да продават тоалетна хартия за многократна употреба, това какво означава? Защото през соца поне това не ни се беше случвало, явно не сме падали толкова ниско.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари