Блокади на пътя Русе - Бяла за час в следващите три дни

4
Работещите в пътните фирми ще затварят движението край разклона за Иваново
Работещите в пътните фирми ще затварят движението край разклона за Иваново Снимка: Русе Медиа / архив

Работещите в пътните фирми ще затварят за час пътя Русе - Бяла на разклона за Иваново в следващите три дни като част от националния протест

Акциите ще се проведат на 27, 28 и 29 юли 2022 г. в гр. София и на територията на цялата страна. Блокадите ще бъдат от 10 до 11 часа, а участниците ще се събират още в 9 часа по места, информира Русе Медиа.

За София в 9 часа започва шествие на Околовръстен път и ще има отделно протест пред служебния вход на Народното събрание. За всички останали области, опорните точки са отбелязани на приложената КАРТА

Причината за протеста е липсата на адекватни действия от страна на управляващите в сектора.

„Българска Браншова Камара “Пътища” повече от една година провежда срещи, води преговори, представя анализи и организира протестни действия с една, единствена цел: да защити труда на хилядите работещи в сектора и да осигури на българските граждани безопасни условия на пътуване по пътната мрежа на страната.

Направихме десетки компромиси и отстъпки, за да покажем своята отговорност към държавата и да върнем поддържането на пътната инфраструктура към необходимите нива и работещите в бранша към нормално съществуване.

Срещу тези наши усилия „Промяната“ противопостави:

  • Пълна липса на реални действия и тотална неспособност за държавническо поведение
  • Прехвърляне на отговорността от Министерски съвет към Народното Събрание, с цел бягство от конституционно вменени задължения и размиване на отговорността за състоянието на строителния бранш
  • Безотговорни прийоми и стратегии, целящи провеждане на политически кампании
  • Откровено лъжливи обещания за разплащане на законно извършени ремонти и индексация на цените в строителството
  • Доклади, написани от некомпетентни междуведомствени работни групи, съставени в основната си част от неверни твърдения, опровергани междувременно от други държавни институции.
  • Неприкрито говорене за желанието да бъдат фалирани и унищожени фирмите от пътния сектор, които са изграждани с години и са ключови елементи от икономическия живот в страната
  • Неразплащането и нежеланието да се поема отговорност доведе до спиране на работата на всички инфраструктурни обекти. Престъпно е поведението в 21 век българската държава да не съумява да завърши основните си пътни артерии, заради некомпетентни “политици” и зелени рекетьори. Цената на това безхаберие е жестока, защото се измерва в загубени човешки животи, заявяват от браншовата камара.

От 27.07.2022 г. започваме безсрочни стачни действия в цялата страна, които ще продължат докато в България се намерят държавници, които да предприемат необходимото за нормализиране на отрасъла, добавят още пътните строители“, се казва в декларацията на пътните строители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    До 1
    Като си такъв мъжкар, защо утре не излезеш срещу тези хора и да повториш това, което си написал?
  • 3
    2
    До 1
    Ти понеже не си герберастка подлога на банкянската тиква, върви да строиш пътища без заплата. Но, понеже не си това , което вече споменах, ще ти кажа, какво си: осран задник, най-долния боклук от клоаката. Мога и още но ще e малко.
  • 2
    1
    русенец
    Герберастките подлоги на банкянската Тиква продължават да клатят Държавата. Изпразниха се чекмеджетата на Фончо с джипката и много се изнервиха ОПГ ГРОБ=ДПС! Това ме обнадеждава ПАК да гласувам за ПП!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари