Близо три години дете живее без ЕГН и без акт за раждане

0
Майката на Буда отказва да го регистрира в „дяволската система”
Майката на Буда отказва да го регистрира в „дяволската система” Видео: NOVA

Майката на Буда споделя крайно религиозна и природосъобразна система на живот

Абсурден случай от Пловдивско. Близо три години дете живее без ЕГН и без акт за раждане. Майката, която родила сина си вкъщи в село Иван Вазово, отказва да го регистрира в местното кметство. Сега акт за раждане на детето ще бъде издаден служебно от Община Калояново. Това ще се случи след решение на Районния съд в Пловдив, който е сезиран за случая от прокуратурата.

Това е стартиране на записването на всеки един от раждането му в „дяволската система”. Всяко ЕГН е номер, с който се регистрира и започва веднага подчиняването. Малкият се казва Буда, той се самонарича Ата”, обясни пред камерата на NOVA майката Галя Танева.

Самата тя споделя крайно религиозна и природосъобразна система на живот. И отхвърля създадените административни правила.

На въпрос дали се страхува, че детето ще бъде лишено от граждански права, тя отговори красноречиво: „При положение, че аз съм Христос, ни най-малко мога да се страхувам”. За детето се грижи сама. Родила го преди три години сама вкъщи. Това е второто ѝ раждане в домашни условия, първото бебе починало.

Майката и 3-годишното ѝ дете живеят без ток и вода в къщата си. Местните разказват, че жената не допуска никого в дома си. Но виждали често хора да ѝ доставят храна и дрехи за детето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    colibri
    Поведението на тази жена граничи с абсурда. Уважавам религ. възгледи на всеки човек/добре е, че води природосъобразен живот/, но без ток и вода-живеем в 21 век ?! Тя била Христос, а детето Буда/Ата ?! Мисля, че някой трябва да я подложи на псих./психиатрична оценка. Защо местните соц. служби не са проявили интерес към тази жена и детето?
  • 4
    1
    Мария
    Интересно ми е ако нещо се случи с тази жена как ще се оправя детенцето и само в живота не е правилно да го държи в изолация
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари