Изоставено 4-месечно бебе се нуждае от помощ

1
По 8 пъти на ден боцкат малката Мария, която има висока кръвна захар
По 8 пъти на ден боцкат малката Мария, която има висока кръвна захар Видео: NOVA

Разказваме историята на бебето Мария.

Така ще я наричаме ние, тъй като нямаме право да разкрием нейната самоличност, пишат от NOVA.

Тя е на четири месеца и е с диагноза хиперинсулинова хипогликемия. В социалните мрежи се разпространява призив - да се помогне на Мария и на лекарите, които се грижат за нея. Малкото момиченце има нужда от сензорен апарат, който да следи кръвната ѝ захар.

Според публикацията в социалната мрежа Мария е изоставена от родителите си и за нея се грижат единствено лекари от две столични болници.

Каква ще бъде съдбата на това дете?

Детето е в стабилно състояние, но има вродено заболяване. То причинява висока секреция на инсулин, което изразходва кръвната захар и води до чести кризи, които са риск за развитието на детето. То е под непрекъснат контрол и специално хранене”, обяснява началникът на отделение "Педиатрия" в Национална кардиологична болница д-р Велимир Симов.

Той добавя, че за съжаление лекарите не могат да намерят майката, за да обучат как да се грижи за него.

Сензорът се слага на ръчичката и вместо захарта да се мери постоянно и детето да се травмира, той изпраща информацията към нас”, допълва специалистът. Нов сензор е нужен на всеки 14 дни.

„Детето никога не е живяло вкъщи. То е било постоянно по болници. Родителите са заявили, че са трайно безработни и не могат да се грижат за него. По последна информация те се намират в Италия. Тя е изявила желание да се грижи за него, когато здравословното му състояние позволява да бъде изписано от болницата”, обясни директорът на Регионалната дирекция "Социално подпомагане" – София Мая Григорова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Водопроводчикът напусна работа, защото не можа да убеди жена си, че кълчищата не са: "Косми от оная руса кучка, със сухата коса"

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари