Близките на Алекс ще обжалват решението на Апелативния съд

1
Лелята на Алекс: Не знам как така решават съдиите, че няма престъпление
Лелята на Алекс: Не знам как така решават съдиите, че няма престъпление

Близките на 18-годишния Алекс от Бяла са категорични, че ще обжалват решението на Апелативния съд във Велико Търново да намали присъдата на обвиняемия за смъртта на момчето Валентин Маринов на 4 години.

“Не знам как така решават съдиите, че няма престъпление, защото те точно това са решили в случая.”, коментира Силвия Панайотова – леля на Алекс, цитирана от TVN.

Близките на Алекс недоумяват решението на втора инстанция и настояват наказанието на Валентин да бъде най-малко 20 години.

“Когато няма наказание, затова хората си позволяват да правят каквото си искат. Защото когато няма наказание, всеки знае, че може да извърши каквото и да е или поне ще бъде наказано с минимална присъда. Защото наистина едно дете на 18 години си отиде ей така, ей така излишно.”, допълва лелята на починалото момче.

През 2018-та година Окръжен съд – Русе определя присъда на Валентин от 20 години за убийство по хулигански подбуди. След обжалване на адвоката му делото се гледа от Апелативния съд във Велико Търново, който преквалифицира деянието на причиняване на смърт по непредпазливост, в следствие на умишлено нанесена телесна повреда. Така се стига до присъдата от 4 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари