Прокуратурата протестира присъдата за убийството на Алекс

2
Апелативната прокуратура във Велико Търново настоява да бъде потвърдена първоинстанционната присъда
Апелативната прокуратура във Велико Търново настоява да бъде потвърдена първоинстанционната присъда

Апелативната прокуратура във Велико Търново протестира изменението на присъдата за убийството на 18-годишния Алекс от Бяла, съобщиха от ведомството.

Припомняме, в петък стана ясно, че присъдата на обвиняемия Валентин Маринов е намалена от 20 на 3 години затвор, тъй като Апелативният съд във Велико Търново преквалифицира деянието от убийство, извършено по хулигански подбуди, в умишлено нанесена лека телесна повреда, при която е настъпила смърт по непредпазливост.

Според присъдата на Окръжен съд - Русе от 8 юли 2017 г. подсъдимият беше осъден на 12 години затвор при първоначален строг режим, както и на обезщетение в размер на общо 200 000 лв.

В началото на юни тази година обаче Апелативен съд - Велико Търново измени присъдата на първоинстанционния съд, намалявайки присъдата на 3 години. По време на съдебно заседание прокурор от Апелативна прокуратура-Велико Търново мотивира отсъствието на основание за изменение на първоинстанционната присъда с преквалифициране на деяние и налагане на по-леко наказание.

Апелативната прокуратура във Велико Търново настоява да бъде потвърдена първоинстанционната присъда.

Припомняме, 18-годишният младеж изпадна в кома на 8 юли 2017 г., след като понесъл тежък удар по главата. Инцидентът станал, когато Александър и негови приятели се прибирали от дискотеката през нощта срещу събота. Били пресрещнати от група роми. Един от тях му поискал цигара и след като не получил, двете групи се сбили, при което младежът е бил ударен с бутилка по главата. По случая беше задържан 32-годишен мъж, който ударил младежа и не позволил на останалите да му окажат първа помощ.

Седмица по-късно момчето издъхна в болницата, а прокуратурата поиска доживотен затвор за Валентин Маринов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари