Делото за убийството на Алекс отново се връща в Апелативния съд

0
Решението на Върховния касационен съд е окончателно и не подлежи на обжалване
Решението на Върховния касационен съд е окончателно и не подлежи на обжалване

Решението на Върховния касационен съд е окончателно и не подлежи на обжалване

Отново връщат делото за убийството на Алекс от Бяла в Апелативния съд във Велико Търново.

През ноември 2018 Окръжният съд в Русе призна обвиняемия Валентин Маринов за виновен в това, че на 8 юли 2017 в Бяла умишлено е умъртвил Алекс Ангелов, като деянието е извършено по хулигански подбуди, поради което го осъди на 20 години лишаване от свобода. Подсъдимият е осъден да заплати на частните обвинители и граждански ищци обезщетение в размер на 200 000 лева, предаде Кис 13.

След обжалване на присъдата Апелативният съд във Велико Търново я изменя, като преквалифицира деянието и налага на подсъдимия наказание лишаване от свобода за срок от 3 години.

След това Върховният касационен съд отменя въззивното решение и връща делото за ново разглеждане от друг състав на Апелативния съд във Велико Търново. Там присъдата отново е изменена, като деянието е преквалифицирано и подсъдимият е осъден на 4 години лишаване от свобода при първоначален общ режим на изтърпяване.

Следва протест и обжалване и делото отново попада във Върховния касационен съд. Той е счел, че следва да бъдат изяснени действията на пострадалия в момента на удара за да се достигне до верен извод за механизма на деянието, а след това и да се даде законосъобразен отговор на въпроса за съставомерността и правната квалификация на деянието.

Затова Върховният касационен съд отменя решението на Великотърновския апелативен съд и връща делото за ново разглеждане от друг съдебен състав. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари