Близки на изчезнали при наводненията в Гърция настояват за издирването им

0
Стотици гърци протестират пред парламента в Атина
Стотици гърци протестират пред парламента в Атина Снимка: ЕПА / БГНЕС

Стотици гърци протестират пред парламента в Атина

Исканията им са да бъдат открити хората, които са в неизвестност в наводнените райони. Протестиращите настояват и за справедливост за жертвите. Към демонстрацията се присъединиха и депутати от опозицията, предава NOVA.

Стотици роднини на хората в неизвестност в наводнената област Месения са пред парламента в Атина. Те поставиха голям плакат, а който пише "Наводнихте низината, нашият гняв ще ви потопи". Скандират с искане незабавно с всички средства да се намерят хората, които се издирват и да им бъде оказана помощ.

"Животът на нашите близки има значение", казаха протестиращите. В декларация към медиите те обвиняват цялото политическо ръководство от премиера и правителството до представителите на местната власт- областни управители и кметове, че не са приложили програмата за превантивни мерки срещу природни бедствия, което е довело до жертви.

Искат сто процента обезщетения за всички пострадали от наводненията.

Сред протестиращите са много хора от наводнените Волос, Кардица и Лариса. Към тях се присъединиха и депутати от опозицията.

Няма реакция за протеста от страна на властите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари