Благотворителен мартенски базар в помощ на Теди в Русе

0
Мартениците, изработени за помощ на Теди, ще бъдат изложени днес във фоайето на училище „Любен Каравелов”
Мартениците, изработени за помощ на Теди, ще бъдат изложени днес във фоайето на училище „Любен Каравелов”

Благотворителен мартенски базар организират учениците и ръководството на ОУ „Любен Каравелов” – Русе, съобщиха от учебното заведение, цитирани от ТОП НОВИНИ.

Изработените от децата и техните родители червено-бели символи ще бъда подредени във фоайето на училището. Базарът се отрива днес на 1 март. Събраните от него средства ще бъдат дарени за лечението на Теодора Тодорова от Русе, която страда от тежко онкологично заболяване.

Училището ще се включи активно и в други събития от кампанията в подкрепа на Теди. Голяма част от възпитаниците на ОУ „Любен Каравелов” ще присъстват на концерта „Да помогнем на Теди!”, който ще се проведе на 5 март, събота, от 18 ч. в Дома на културата.

Изпълнителите, които ще вземат участие в концерта за Теди са Тереза Тодорова – от Шоуто на Слави, Габриела Йорданова, участвала в Детската Евровизия 2015, "Балет „Мираж“, Стивън Ачикор- финалист в ХFactor, Николай Желязков /пиано/, Жулиета Иванова, Дивна, Били Хлапето, Катрин Калинова и Николай Димитров /пиано/

Младата художничка Ванеса Петрова ще изложи своите произведения във фоайето на Дома на културата. Всеки, който желае, може да закупи картина, като по този начин ще помогне в набирането на средства за лечението на Теди.

24-годишната русенка Теодора Тодорова страда от меланома от 2013година. Преминала е операции и лечение в русенската болница,изследвания са й правени в Александровска болница и в клиника по дерматология и онкология в столицата. От там установяват, че вероятно злокачественото заболяване е достигнало до белия дроб. Теди се нуждае от средства за лечение в турска клиника.

Открити са и дарителски сметки на името на Теодора Тодорова Тодорова.

СИБАНК ЕАД
BGN/Български лев/ BG98BUIB98881045496500
USD/Щатски долар/ BG45BUIB98881145496500
EUR/Евро/ BG80BUIB98881445496500

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари