BlackBerry вече е китайски

0
Сега всички бъдещи BlackBerry телефони ще работят с Android
Сега всички бъдещи BlackBerry телефони ще работят с Android

Телефоните BlackBerry вече са китайски. Едноименната канадска компания прехвърли всички лицензионни права за производството и разпространението на телефони с това име на китайската фирма Communication Technology Holdings Limited (TCL).

Лицензионното споразумение на практика слага край на съществуването на BlackBerry като хардуерен производител, защото всички бъдещи мобилни телефони ще се разработват, произвеждат и продават от TCL. Канадската BlackBerry се преориентира към софтуерния бизнес, като идеята е компанията да вгражда своите програми за комуникация и сигурност в новите телефони, пише Kaldata.com.

Сега всички бъдещи BlackBerry телефони ще работят с Android, запазвайки функциите на BlackBerry Secure. Според BlackBerry, китайските партньори ще помогнат на новите модели да достигнат до по-широк кръг потребители, запазвайки характерния за BlackBerry фокус върху надеждността.

Първите телефони ще са готови до няколко месеца, когато двете компании ще обявят повече подробности за техните възможности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари