Samsung разработват холограмен смартфон

0
За да се постигне ефекта на холограмата ще бъдат използвани множество проектори и сензори в горната част на смартфона
За да се постигне ефекта на холограмата ще бъдат използвани множество проектори и сензори в горната част на смартфона Снимка: Digital.bg

Следващата година ще е свързана с навлизането на първите 5G смартфони, но също на устройства с гъвкави дисплеи.

Вече видяхме и първите концепции на модели с вградени в екрана камерa или т.нар. "Infinity-O" дизайн. Гореизброените иновации се очертават като водещите трендове с мобилната индустрия през 2019г. Някои производители, сред които и Samsung дори експериментират с още по-модерни технологии, които ще видим след няколко години, съобщава SlashGear, предава digital.bg. 

Корейският гигант е подал на свое име молба за патентоване на холограмен смартфон. Samsung виждат в бъдеще, при което устройствата възпроизвеждат интерактивно съдържание, което буквално "плава" във въздуха над самия дисплей. Информацията разкрива, че пълното име на самата технология е "Hologram reproducing apparatus and method thereof". За да се постигне ефекта на холограмата ще бъдат използвани множество проектори и сензори в горната част на смартфона. 

Устройството няма да има OLED дисплей, а вместо това ще използва LCD базиран екран. Документите около патента описват и интеграцията на хардуерен компонент, който се казва Spatial Light Modurator (SLM). Трябва да отбележим, че това е само първата версия на технологията и ще е нужно доста време преди да видим първият реален продукт, който може да възпроизвежда холограми. Все пак този патент ни разкрива как могат да се променят смартфоните.

Източник: digital.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари