Бивш политически лидер и министър е предложил подкупа на Иван Христанов

0
Зам.-министърът на земеделието уточни, че става въпрос за партия, която е била за малко в управлението и в парламента
Зам.-министърът на земеделието уточни, че става въпрос за партия, която е била за малко в управлението и в парламента Видео: NOVA

Зам.-министърът на земеделието уточни, че става въпрос за партия, която е била за малко в управлението и в парламента

Бивш политически лидер чрез посредници е предложил на зам.-министъра на земеделието Иван Христанов подкуп от 500 000 лева, за да остави безпроблемна работата на частната лаборатория "Евролаб" на ГКПП Капитан Андреево.

Това стана ясно от участие на самия Христанов тази сутрин в ефира на NOVA.

Както е известно от няколко седмици зам.-министърът се движи с охрана, след като е получил заплаха заради отстраняването на частната фирма от фито-санитарния контрол на границата с Турция. През май тази дейност бе поета от Българската агенция за безопасност на храните.

Освен това е имало опит Христанов да бъде подкупен с 500 000 лева всеки месец, ако остави частната лаборатория, контролираща вноса. "Предложението дойде от лица, които нямат нищо общо със случая, те са проводници на съобщението. Иначе човекът зад тях е бивш политически лидер", каза зам.-министърът на земеделието.

Христанов не посочи кой е този лидер. "ГДБОП има пълна информация, да ги оставим да си свършат работа", каза той. Все пак уточни, че става въпрос за партия, която е била за малко в управлението и в парламента, а самият лидер е бил министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари