Бивш губернатор осъди прокуратурата в Русе

0
Румен Януаров бе областен управител от 2001-2005 г. при управлението на НДСВ
Румен Януаров бе областен управител от 2001-2005 г. при управлението на НДСВ

Окръжната прокуратура в Русе да плати на бившия областен управител Румен Януаров сумата от 3500 лв., постанови Великотърновският апелативен съд. Обезщетението бе заради накърнено достойнство, влошено здраве и причинен стрес. Януаров бе областен управител от 2001-2005 г. при управлението на НДСВ.

Конкретното обезщетение е за водено срещу него разследване за документна измама и ощетяване на бюджета с близо 168 000 лева по проект за депониране на пестициди от 2003 г. През 2011 г. на Януаров бе повдигнато обвинение, което предвижда от 10 до 20 години затвор. Няколко месеца по-късно то бе снето като недоказано. Искът на ексгубернатора бе за 43 000 лв. за претърпени вреди вследствие на недоказаното обвинение, но съдът му даде значително по-малко.

Това е и третото дело, което бившият областен управител на Русе печели срещу прокуратурата. Първото беше за несъбрани наеми на бившата резиденция "Липник". По него държавното обвинение изплати на ексгубернатора 10 000 лв. Второто дело бе за дискриминация на инвалиди в русенския следствен отдел. Румен Януаров трябвало да изкачва на два пъти четири етажа с патерици, по-малко от месец след претърпяна операция на тазобедрената става.

 

Източник: Стандарт нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари