Библиотечни съкровища и рождени дни

0

Променливото лято - с много слънце и много дъжд през юли, е заредено със също толкова емоции в Детския отдел на библиотеката.

Заедно с природните закачки на русенското небе, децата ще го запомнят и с незабравимите  случки и събития, в които се раждат нови приятелства, нови открития и нови познания за света.

Прибавяме и това, че през цялата ваканция групите работят по два интересни проекта: „Търсачи на знание“ и по програмата  „Силата на знанието“.

Освен креативната ваканционна програма чрез забавление, през часовете, в които малките приятели на библиотеката са заедно, те имат  прекрасната възможност да правят и други интересни открития. Сполучливо  именуваните от тях  „летни  библиотечни съкровища”  им предлагат срещи с  най-малката и най-голямата- като размер и като съдържание-  книга; или знание за това какво могат да им разкажат т.нар. „нови книги с очила”.

За още по-изобретателните са преживяванията с интерактивните книги-игри, от които после групите моделират свои, авторски  забавни игри и надпревари: „Познай животните”; десетминутно предизвикателство за  остроумните с географски приключения под кодовото название „Опознай света“ И още: игрословици, споделени забавни, но добре измислени истории; рисунки с пръсти и светещи бои. Емоционално преминава и     сръчното сглобяване на малка палатка, в която става още по-весело, когато си вътре с приятели.

За доброто физическо здраве и спортната форма  на малчуганите  е подготвен професионално подреден комплекс от  подвижни игри с топки,  обръчи, ластик, федербал, теглене и разплитане на въже- тези надпревари позиционират по нов начин равновесието в умствено и физическото им натоварване.  

В Детския отдел отпразнувахме и рождения ден на  чаровната Мариела. Тя  реши да отбележи по нестандартен начин своя празник и да го сподели с новите си приятели в библиотеката. А мястото беше наистина специално- арт-пространството на „Галерия Библиотека”, където децата се забавляваха с видео, музика, танци и лакомства.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари