„Лято в библиотеката“ привлича децата в Долна Студена

0

Още с първото си издание инициативата „Лято в библиотеката“ привлече повече от двадесетина деца в НЧ „Пробуда“ в Долна Студена

До края на лятната ваканция всяка седмица малчуганите ще огласят със звънките си гласове читалнята и залата на читалището. През свободното си време те не само ще четат книги, но и ще имат възможност да играят на открито, да спортуват, да изявят творческите си заложби и таланти.

Опитваме се да осмислим ваканционните дни на децата. Те не бива по цял ден да стоят пред мониторите на компютрите или дисплеите на телефоните. Игрите, разходките и състезанията ще им дадат нов стимул за общуване“, сподели Марияна Петкова – секретар на читалищното настоятелство. Участниците бяха поздравени и от кмета на селото Николай Николов.

Всяка сряда организаторите са предвидили различни забавления и развлечения. Всички участници в срещата още в самото начало подготвиха послания с положителни думи към връстниците си. Приказката „Патилата на дядо Пейо“ се оказа първото предизвикателство пред малчуганите. Те трябваше да подготвят рисунка на любимия си герой. Първата сбирка завърши с минитурнир по канадска борба. В надпреварата активно се включиха не само момчетата, но и момичета, които искат да са първенци във всяко начинание.

Всички участници ще се включат в изрисуване на оградата на местното кметство. Идеята е да се получи една голяма композиция, изрисувана от детските ръце.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари