Безплатни прегледи за глаукома в Русе

0
Прегледите ще се извършват в Очното отделение на болницата между 13 и 15 часа
Прегледите ще се извършват в Очното отделение на болницата между 13 и 15 часа

Безплатни прегледи за болни от глаукома и пациенти в рискови групи ще се проведат от 13 до 16 март.

Инициативата е на Многопрофилна болница за активно лечение „МЕДИКА РУСЕ“ и се организира по повод Световния ден на глаукомата, който се отбелязва на 12 март. Прегледите ще се извършват в Очно отделение на болницата между 13 и 15 часа. Това ще става след предварително записване на регистратурата на МБАЛ „МЕДИКАРУСЕ“ или на телефони 082 830 240 и 0876 83 0230.

Глаукомата е втората причина за слепота, като от нея страдат милиони хора по света. С напредване на състоянието се показват значителни дефекти в зрителното поле. Оставено без лечение и контрол, заболяването може да доведе до пълна слепота. Ето защо глаукомата е особено опасна и коварна. Това, което заболяването отнема от зрението, назад не се връща. Тя се среща по-често над 45 годишна възраст, при хора със захарна болест, сърдечно съдови заболявания и фамилна обремененост. Ранното откриване на глаукомата е критичен момент за нейното лечение. Затова е задължително измерването на вътреочното налягане и неговото проследяване във времето.    

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук