Безплатни очни прегледи в УМБАЛ "Канев"

6
Профилактични прегледи за измерване на вътреочното налягане
Профилактични прегледи за измерване на вътреочното налягане

Безплатни очни прегледи в УМБАЛ КАНЕВ - Русе.

Нека не забравяме, че ние сме тези, които трябва де погрижим за здравето си, призовават от лечебното заведение.

На 25 юли (четвъртък) от 11:00 до 13:00 часа в отделение "Очни болести" ще се проведат безплатни профилактични прегледи за измерване на вътреочното налягане след предварително записване на телефон 082/887 467.

Глаукомата е сериозно очно състояние и очно заболяване. Най-честите форми на глаукома нямат предупредителни признаци. Ефектът е толкова постепенен, че може да не забележите промяна в зрението, докато състоянието не е в напреднал стадий. Зрителната загуба поради глаукома не може да бъде възстановена, алармират от русненската болница. Затова е важно да правите редовни очни прегледи, които включват измерване на налягането в окото, така нареченото вътреочно налягане (ВОН). Ако глаукома се разпознае рано, загубата на зрение може да бъде забавена, намалена или изцяло предотвратена.

Това очно заболяване е една от водещите причини за слепота в света и в България. То може да се появи при всяка възраст, като по-разпространено е при по-възрастни хора, като най- често страдащите са пациентите над 60 годишна възраст

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари