Бежанците в Паничище са недоволни от условията

1
"Намираме се високо в гората, нямаме аптека, нито магазини. Нужни са лекарства, които приемаме непрекъснато", казва бежанка
"Намираме се високо в гората, нямаме аптека, нито магазини. Нужни са лекарства, които приемаме непрекъснато", казва бежанка Видео: NOVA

Първите 60 тръгнали от Черноморието украински бежанци вече са в курорта Паничище

Осигурени са им три хранения за деня, но някои от тях се оплакват, че в близост до базата, в която са настанени, няма магазини, аптеки и болнични заведения, информира NOVA 

На закуска давали сандвичи, а на тях им трябвало нещо с мляко за децата.

„Пристигнахме през нощта, нямахме идея къде се намираме, тъй като до последно беше тайна накъде сме тръгнали. Намираме се високо в гората, нямаме аптека, нито магазини. Нужни са лекарства, които приемаме непрекъснато. Не можем даже вода да си купим, няма автобуси, в стаята няма балкон, нито сушилня – нищо”, оплаква се друга бежанка.

„Ситуацията е ужасна. Пътувахме 14 часа и през нощта пристигнахме тук. Бяхме в шок като влязохме в стаята, в която не можеше да се диша. Вътре е било пушено, беше мръсно и неподдържано”, казват още настанените в Паничище. Асансьорът също не работел и им се наложило сами да носят багажа си.

Бежанците вече правят планове да напуснат държавната база в Паничище и да се отправят отново към Черноморието с автобуси и влакове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    14
    ЗАКРИВАЙ
    Закривайте кочината! Видно е от долните коментари, че чалгарите нямат място в Европа и цивилизацията. Четейки тия гласоподаватели на израждане почна да ми се иска да дойде копейкин на власт, че да ви занули с една пищна виденова зима.
  • 0
    13
    ??!!
    а бежанския център в елхово?!?
  • 5
    12
    БЪЛГАРИН
    На украинските мърши, само бой,сурови дърва и баира.
  • 9
    11
    азбукарче
    Те не са бежанци. Те са мигранти.
  • 12
    10
    Въпрос
    Кой точно храни и издържа отбора на Украйна в Николово? Там майки и деца няма! Има боеспособни младежи с добра физическа подготовка! Кой ги издържа? Пак ли ние?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари