Без КОВИД-19 в Русенско през последните 24 часа

1
Днес отново е осигурен „зелен коридор“ за имунизация в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе
Днес отново е осигурен „зелен коридор“ за имунизация в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе

Деветнайсет заразени с COVID-19 отчитат здравните власти в страната за изминалото денонощие. Без нови случаи са шестнайсет области. Сред тях е и Русе

За последните 24 часа в региона няма оздравели и починали. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско са 14256, а преболедувалите остават 13278. Активните случаи са 73. По последни данни на болнично лечение в областта се намират 20 души, като 6 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 126, от които 22 са за интензивни грижи.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 905, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 518 от тях са мъже, 387 са жените.

Освен Русе без нови случаи на коронавирус са областите: Велико Търново, Видин, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Силистра, Сливен, Смолян, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол. Най-много заразени през вчерашния ден има в Ловеч и Стара Загора – по трима.

По последни данни до момента в областта са извършени 46997 имунизации, като повторна доза са получили 22021 лица.

От днес отново е осигурен „зелен коридор“ за имунизация в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе. През настоящата седмица всеки делничен ден от 08.00 до 15.00 часа без предварително записване в лечебното заведение ще бъдат поставени ваксини срещу COVID-19.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари