Бетонен блок спаси пешеходци от връхлитаща кола

0

Малък блок от бетон край кафене в центъра на столицата прегради пътя на блъснат от кола на Центъра за градска мобилност автомобил, предаде БГНЕС.

Зад отместения бетонов блок обикновено има хора.

Тази вечер автомобил, собственост на столичния "Център за градска мобилност", поделение "Паркиране и мобилност", пълен със скоби, отне предимството и помля „Ситроен” със софийска регистрация.

От удара „Ситроен”-ът остана без задно колело, което отскочи над улицата и се заби в паркиран в платената „Зелена зона” автомобил.

За късмет на хората на оживената в този участък улица „Дунав”, никой не пострада. Принос за това имаше и бетоновият блок, поставен пред входа на кафето на ъгъла на улиците „Дунав” и „Симеон”.

До този момент произшествието се вписваше в статистиката на многото леки ПТП, които стават всеки ден в София, но продължението на историята заслужава тя да бъде разказана цялата.

Докато водачът от ЦГМ се опита да обвини другия и се отказа едва като съобрази, че има твърде много свидетели, този от „Ситроена”-а на име Иван бе в добро настроение и дори почерпи с бонбони присъстващите, както той каза „за 81-годишния рожден ден на баща ми”.

Иван продължи да поддържа веселото настроение в компанията от зяпачи повече от два часа, докато най-накрая дойде екипът на „Пътна полиция” и разпореди да се освободи улицата. През това време стотици водачи заобикаляха запушилата кръстовището кола с жълтите светлини на покрива. Шофьорите първо се ядосваха, но след това се отклоняваха с разбиране от обичайния си маршрут и повечето от тях се смееха.

Принос към настроението създаде и повиканата за пътна помощ кола, която да качи получилия значителни повреди „Ситроен”. Първата не успя и трябваше да дойде друга.

Невероятното чувство за хумор на Иван развесели всички. Този човек показа как би трябвало да се възприемат събитията в живота, които се опитват да ни изкарат от равновесие.

Служителят на „Центъра за градска мобилност” разказа, че му е прилошало в края на напрегнатия работен ден, изпълнен с поставяне на скоби в зоната за платено паркиране. На въпрос дали е изпълнил норматива си за деня, той не пожела да отговори.

Работещите на терен в „Зелена” и „Синя” зона са подложени на сериозен психологически натиск, както от хората, които виждат „закопчаната” си кола, така и от началниците, които искат от тях повече контрол и приходи.

Но всички сме хора и след преминаването на първоначалния шок, бонбон от пострадалия си взе и шофьорът с жълтата жилетка.

Никой от участвалите в инцидента шофьори не показа положителна проба за алкохол.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари