Бенямин Нетаняху: Никой няма да ни спре

3
Войната в Газа е отнела 23 843 души, повечето жени и непълнолетни
Войната в Газа е отнела 23 843 души, повечето жени и непълнолетни Снимка: ЕПА / БГНЕС

Войната в Газа е отнела 23 843 души, повечето жени и непълнолетни

Израелският премиер Бенямин Нетаняху предупреди днес, че "никой" няма да спре страната му във войната, започната в ивицата Газа като отмъщение за кървавата атака, извършена от “Хамас” на 7 октомври, предаде Франс прес и БТА.

Никой няма да ни спре, нито Хага, нито Оста на злото, нито някой друг“, заяви Нетаняху на пресконференция в Тел Авив, визирайки по-специално заведеното от Южна Африка дело в Международния съд по обвинение, че Израел извършва геноцид в ивицата Газа.

Израелският министър-председател увери, че военните операции вече са направили възможно „елиминирането на повечето военни подразделения на Хамас“ на палестинската територия, ръководени от ислямисткото движение.

Освен това по въпроса за палестинците, разселени от боевете – около 1,9 милиона души от общо 2,4 милиона жители на Газа според ООН - Бенямин Нетаняху посочи, че "има международен закон и той гласи едно просто нещо: вие се разселвате население и не го връщате обратно, докато опасността съществува. А опасността продължава да съществува."

Войната беше предизвикана на 7 октомври от атаки на “Хамас”, които доведоха до смъртта на около 1140 души, предимно цивилни, на израелска земя, според преброяване на АФП, базирано на израелски данни.

Започнала като отмъщение от Израел, войната в Газа оттогава е отнела 23 843 души, повечето жени и непълнолетни, според последния доклад на министерството на здравеопазването на “Хамас”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Moni levi
    Точно,избивай всички мрьсни ислямски диваци пустинни арабски маймуни, мизерни и прости, диваци,без милост,те не са хора,
  • 2
    3
    Zhzhhs
    Скоро Байрям ще празнуват като ги подпукат съседите им от всички страни, които толкова много ги обичат.
  • 1
    2
    УЖАС
    пукни
  • 6
    1
    ...
    Сами ще се спрете. Не си мислете, че няма управа за вас. И коледа ще запразнувате ако се наложи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари